r
Nosalty Logó

Barackos grízpuding karamellizált cukorral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
DiaNatura
Barackos grízpuding karamellizált cukorral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A grízpudinghoz

A tetejére

Összesen 426 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A grízpudinghoz

A tetejére

Összesen 2549 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A grízpudinghoz

A tetejére

Összesen 166 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1575 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 426 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    917.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    9451 micro
  • β-crypt
    896 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    773 micro
Összesen 2549 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A grízpudinghoz

A tetejére

Elkészítés

A grízpudinghoz

  1. Az alapanyagokat összekeverjük, sütőpapírral bélelt jénai tálba öntjük.
  2. A felezett barackokat belenyomkodjuk a keverékbe, és közepes hőmérsékleten megsütjük.
  3. Ezután kristálycukorral megszórjuk és grillen rákaramellizáljuk a cukrot.
  4. Melegen fogyasztjuk!
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5953
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

A legegyszerűbb hozzávalókból készült ez a finom deszert, melynek elkészítése is igen egyszerű. Nálam most teljeskiőrlésű tönkölybúzadara került bele (amely már egy ideje a tejbegrízen kívül másra nem használtam fel), és hogy maradjuk az egészségesebb vonalnál gyümölcscukrot raktam bele és szőlőmagolajat. A mama ritka finom sárgabarackja került rá... forrón bekapkodtuk... isteni volt!  

Hozzávalók

A grízpudinghoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!