r
Nosalty Logó

Barackos-grízes krémes Judyth konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Barackos-grízes krémes Judyth konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Grízes krém

A tetejére

Összesen 885 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Grízes krém

A tetejére

Összesen 5309 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Grízes krém

A tetejére

Összesen 143 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 885 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    224.5 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5590.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1940 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    1858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    696.3 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1431.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2047 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    1105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1699 micro
  • β-crypt
    607 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2563 micro
Összesen 5309 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Grízes krém

A tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. Először piskótatésztát sütünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral, vanília aromával habosra kikeverjük. A fehérjét kemény habbá felverjük a csipet sóval.
  3. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat. A kemény habba beleöntjük a cukros tojássárgáját, és óvatosan összekeverjük, majd ebbe a lisztkeveréket, és óvatosan összekeverjük az egészet.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben 150 fokon, körülbelül 25-30 percig sütjük. (Tűpróba!)
  5. Míg sül a tészta, elkészítjük a grízes, gyümölcsös krémet. Ha elkészült, folytathatjuk a piskóta töltésével.
  6. A megsült és kihűlt tésztát óvatosan kiemeljük a tepsiből, a tésztát vízszintesen félbevágjuk, s a sütőpapíros lapot (alsó) visszatesszük a tepsibe.
  7. Erre egyenletesen rákenjük a krémet - körülbelül a negyedét meghagyjuk - majd rátesszük a tészta másik lapját. (Óvatosan, érzéssel, kicsit rányomkodjuk.)
  8. A krém negyedét - amit meghagytunk - rákenjük egyenletesen a tészta tetejére.
  9. Végül ráöntjük a langyosra hűlt pudingos masszát, egyenletesen eloszlatva a tetején.
  10. Hűtőszekrénybe tesszük -lefedve-, néhány óráig pihentetjük, míg megdermed a krém, s ezután tetszőleges alakzatra szeletelve tálaljuk.

Grízes krém

  1. Először főzünk egy hagyományos tejbegrízt a cukrokkal, a végén beletesszük a reszelt citromhéjat és levét, még összeforraljuk, s utána hagyjuk langyosra kihűlni.
  2. A vajat majd a langyos tejbegrízzel összekeverjük. A megmosott, meghámozott, kimagozott, apró kockákra darabolt őszibarackot beletesszük a krémbe, és óvatosan összekeverjük, s már tölthetjük is vele a piskótát.

A tetejére

  1. A pudingport a hozzávalókkal a szokásos módon megfőzzük, hagyjuk kissé hűlni.
  2. Ha friss őszibarackot használunk, akkor felfogjuk a pucolás közben keletkezett lét, s ezt egészítjük ki rostos őszibarack lével (100 %-os), 3,5-4 dl-re. Ha konzervből készítjük, akkor a saját levét használjuk fel, s egészítjük ki, ha szükséges, az előbb leírt módon. Ugyanígy járunk el, ha saját készítésű befőttet használunk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x38x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4898
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak a kókuszos, grízes krémes a nyerő. :) Ez is mennyei, garantálom... csak ki kell próbálni. Minden évszakban imádni való, üdítő finomság...

Hozzávalók

Tészta

Grízes krém

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek