r
Nosalty Logó

Barackos crostata

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Barackos crostata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    890 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    159.7 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1151 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5342 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 3153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet a sóval, a cukorral és a hideg vajjal elmorzsoljuk, majd hozzádolgozzuk a tojást. A tésztát fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percet hűtőben pihentetjük.
  2. A barackot megmossuk, kimagozzuk. Az olvasztott vajat simára keverjük a lekvárral.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, kb. 28 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Egy sütőpapírral kibélelt 24 cm átmérőjű piteformába rendezzük. Az alját villával megszurkáljuk, majd megszórjuk a mandula 2/3-ával. Elosszuk rá a barackot, meglocsoljuk a vajjal elkevert lekvárral, és megszórjuk a maradék mandulapehellyel.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb.30 perc alatt megsütjük. Kivesszük és hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16610
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A barackot felhasználás előtt meg is hánthatjuk. A barack héja könnyen lehúzható lesz, ha pár pillanatig lobogó vízbe merítjük, majd jéghideg vízbe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk