r
Nosalty Logó

Barackos cobbler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Titi75
Barackos cobbler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 770 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3078 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 230 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 770 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4616 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1937 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.3 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    695.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    390 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 3078 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kerek piteformát kivajazunk. A sütőt 175-180 fokra bemelegítjük.
  2. A barackokat megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, és szépen, egyenletesen elrendezzük a formában. (Én megszórtam két marék szeletelt mandulával is, de ez el is hagyható.)
  3. Összekeverjük az étkezési keményítőt, a 3 ek barna cukrot és a vanília kikapart belsejét, és ezt egyenletesen a gyümölcsre szórjuk.
  4. A tésztához robotgéppel összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport, vajat, tojást, tejszínt és a sót. Elég lágy tészta lesz. Annyira kell összeállnia, hogy kézzel gombócokat tudjunk formázni belőle.
  5. A diónyi gombócokat a gyümölcsre tesszük. Nem kell mindenhol befedni a tésztával, sütés alatt úgyis terül a tészta, de az se baj, ha a végén egy kis karamellizálódott gyümölcs kikandikál. :)
  6. A tetejét még megszórjuk az 1 evőkanál barna cukorral, majd fél óra alatt aranybarnára sütjük. Igazán szép szeleteket nem lehet vágni belőle, de a íz kárpótol a külalakért.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7412
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 15.

Receptkategóriák

Barackos cobbler
Titi75 5 recept

Van 2 nektarin és 3 őszibarackfánk, így ilyenkor augusztusban elég sok barackunk van. Gondoltam, a változatosság kedvéért sütök is belőle valamit. Még tavasszal lettem figyelmes egy tévéműsorban a cobbler-ra, aztán a neten utánanézve találtam is egy jó receptet. A tészta onnan van, a gyümölcsrész saját ötlet. De a cobbler bármilyen gyümölcsből elkészíthető, nagyon finom és egyszerű süti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek