r
Nosalty Logó

Barackos-chilis csirkemell bulgurral

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Barackos-chilis csirkemell bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 649 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2593 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 86 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 649 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4704.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    861 mg
  • Foszfor
    2400 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.3 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    2113.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2046 micro
  • β-crypt
    643 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1188 micro
Összesen 2593 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 86 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet apró tallérokra vagy kockákra vágjuk, olívaolajban elkeverjük egy kiskanál borsot, egy fél kiskanál rozmaringot és egy kevés sót (ha leveskockából készítjük a húslevest, akkor vegyük figyelembe annak sósságát).
  2. Chilit ízlés szerint teszünk hozzá, az így kapott fűszeres olajba pácoljuk a husikát legalább 1 órán át. Ha nincs időnk rá, nem muszáj pácolni, hanem főzés közben is hozzáadhatók a fűszerek.
  3. A barackokat lecsöpögtetjük, félbe vagy negyedbe vágjuk, majd száraz fazékban kicsit átsütjük őket. Addig szoktam, amíg már egy kicsit karamellizálódott illata lesz. (Én abban a fazékban szoktam megsütni a barackokat, amiben összeállítom az egészet. Ha átsütöttem, a barackokat félreteszem.)
  4. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra, fél karikákra vágjuk és a pácolt husival párolni kezdjük. Addig pároljuk, míg a hús szépen kifehéredik.)
  5. Hozzáöntjük a narancs levét, a húslevest, és ha szükséges, még egy kevés vizet.
  6. Ha a hús már félig puhára főtt beletesszük a barackokat is, és így készre főzzük.
  7. Liszttel kissé be lehet sűríteni, de ez opcionális.
  8. A bulgurt ugyanúgy főzzük, mint a rizst, 2 csésze bulgurhoz 4 csésze sós vizet adunk, addig főzzük lassú tűzön, amíg a víz nagy részét elfővi (néha megkeverjük közben), majd elzárjuk a gázt alatta, és fedőt teszünk rá, így hagyjuk legalább 15 percig.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3967
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a pikáns ízeket, egy újságban találtam ezt a receptet, chilivel megspékeltem. A bulgurt nagynéném hozta nekünk Olaszországból. Eredetileg rizzsel ettük ezt az ételt, de bulgurral még finomabb. A bulgurnak egyébként önmagában nincs sok íze, rántott hús mellé magában nem ajánlott. Pikáns ételekhez azonban nagyon passzol, vagy sok zöldséggel dúsítva is kiváló köret lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek