r
Nosalty Logó

Barackhabos képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackhabos képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4081 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 228 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    287.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2368.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1042 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    924.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2986 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2823 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1867 micro
  • β-crypt
    219 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1759 micro
Összesen 4081 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Afánkhozavizet,amargarint,asótésacukrotfelforraljuk,majdállandókeverésmellettbeleszórjukalisztet.
  2. Addig keverjük, míg sűrű nem lesz és elválik a tészta az edény falától. Levesszükatűzről,éshalangyosrahűlt,egyenkéntbelekeverjükatojásokatamasszához.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe csillagcsöves nyomózsákból halmokat, vagy sima fejjel gömböket nyomunk. Hagyjunk helyet egy-egy süti között, mert a tészta térfogata kétszeresére nő.
  4. Forró sütőben sütjük kb. 20 percig, amíg szép világosbarna nem lesz. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta. Ha mód van rá, hagyjuk a sütőben, nyitott sütőajtó mellett kihűlni a tésztát.
  5. A barackokat egy pillanatra mártsuk forró vízbe, majd szedjük le a héját. A húsát vágjuk apró kockákra, és keverjük el a joghurttal és a porcukorral.
  6. Verjük a tejszínt kemény habbá a zselatinfix-szel a zacskón található utasítás szerint, és forgassuk a joghurtos barackhoz.
  7. Rakjuk hűtőbe, amíg kicsit dermed, addig a fánkoknak vágjuk le a kalapját.
  8. Ha a krém elvesztette folyós állagát, kanalazzuk habzsákba és töltsük a fánkokba.
  9. A kalapot illesszük vissza, és szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12075
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmékhez készültünk a Balaton mellé falunapra a pincesorra. Ezen a recepten már régóta megakadt a szemem egy hetilapban, és ez volt az az alkalom, amikor neki is álltam elkészíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Új séf váltja Széll Tamást a Lidl Konyhában

Lezárult egy meghatározó korszak a Lidl Konyhában, mivel 10 év után a Michelin Young Chef díjas Mizsei Jani, a MÁK séfje váltja Széll Tamás, Michelin-csillagos séfet. Ezenfelül pedig komoly változások mentek végbe a vállalat nagyköveti csapatában is.

Nosalty

További cikkek