Banános puffancs recept

Banános puffancs
Banános puffancs
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami gyorsan elkészíthetőt szerettem volna egyik este összedobni, az akkor 8,5 hónapos gyerekemnek, ez sült ki belőle reggelire.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Amikor elsőnek csináltam, még cukor került bele, de elkészítettem már xilittel is. Ha nagyobbacska a gyermek, akkor mehet bele a tojásfehérje is, és meg lehet szórni akár dióval, mandulával stb. ízlés dolga. Nagyon puha még napok múlva is, ha sikerült jól záródó dobozba tenni, és nem csak a gyerek, apa is imádja. :)

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 8-12 hónap
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános süti, banános aprósütemény teljes kiőrlésű lisztből
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót alaposan összedolgozunk.
  2. Egy tepsibe kanál segítségével belecsurgatjuk a tésztát, vagy muffin formába adagoljuk. 180-200 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 15 056
elküldve: 5
receptkönyvben: 116
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

bnézsu

Mióta szakács: 2014.06.19.
15 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anitanetti
anitanetti sze, 2016-07-20 16:42

Kedves bnézsu!
Ma elkészítettem a puffancsokat. Jól néznek ki és finomak is, de beleragadtak a muffinpapírba. Olaj nem kellett volna bele? Mit csinálhattam rosszul?
Várom a válaszod. Szép estét kívánok.

bnézsu
bnézsu / bnézsu sze, 2016-07-20 21:23

Szia,
nekem szilikonos formáim vannak, így nekem abba nem ragadtak bele. Ha nem szilikon, akkor valóban érdemes lenne valamilyen zsiradékkal kikenni a formát. Elnézésed kérem, nem voltam elég pontos a recept leírásánál. Neked is viszont!

Szilviánita
Szilviáá / Szilviánita szo, 2014-10-04 18:11

tetszik a recept :) Biztos vagyok benne, hogy el fogom készíteni a kollégiumban.
Ami pedig a fahéjat illeti...nem kell mindent halálosan komolyan venni ;) jó dolga van a gyerkőcnek egy ilyen anya mellett:)

bnézsu
bnézsu / bnézsu szo, 2014-10-04 20:42

Kedves Szilviánita,
nagyon kedves köszönöm és jó étvágyat a sütihez :) Szép estét!

vpkata
vpkata k, 2014-07-01 15:38

Kedves bnézsu!
Mielőtt gyereknek fűszert adsz, nem ártana utána nézni, hogy egyáltalán ilyen kis korban fogyaszthatja-e azt, és milyen mennyiségben.
Egy cikkből másoltam ki neked, érdemes odafigyelni, főleg a 2 teáskanál utáni mennyiségnél, amit ebbe a receptbe beletettél:
"A fahéj fogyasztását a benne lévő kumarin miatt sem szabad túlzásba vinni. Ez a vegyület ugyanis nagy mennyiségben fogyasztva toxikus, májkárosodást okozhat. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal által 2006-ban megállapított, teljes biztonsággal fogyasztható napi beviteli érték felső határa testsúlykilogrammonként 0,1 milligramm."
Ezek után kiszámolhatod, hogy a 8,5 hónapos kicsinek milyen hatalmas mennyiségű volt a 2 teáskanál fahéj, főleg, ha az egészet apránként meg is ette...

bnézsu
bnézsu / bnézsu k, 2014-07-01 15:45

Kedves vpkata,
nagyon kedves vagy köszönöm. Nyilván orvosi, védőnői engedéllyel adok fahéjat a gyermekemnek. Másrészt a 2.5 kanál fahéj az egész adag tésztába került, és nyilván nem az egészet a gyerek ette meg.
A kioktató hangvételből pedig nem kérek köszönöm szépen, javaslom látogasd meg a gyakorikerdesek pont hu-t. További kellemes napot kívánok Neked. És köszönöm a cikk kimásolására szánt idődet!

242