r
Nosalty Logó

Banános nyaflaty

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna
Banános nyaflaty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Öntet

Összesen 418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Öntet

Összesen 2513 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Öntet

Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 418 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3260.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.4 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1925 micro
Összesen 2513 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Öntet

Elkészítés

Palacsinta

  1. A palacsintához eldolgozzuk a tejben a tojásokat, a sót, majd apránként a liszthez adjuk, csomómentesre keverjük, lefedjük, és ½ órát pihentetjük.
  2. A pihenőidő letelte után a palacsintatésztában egyenletesen eldolgozunk 1 evőkanál olajat, és kisütjük a palacsintákat (10-12 db lesz belőle).

Töltelék

  1. Míg a palacsintatészta pihen, elkészítjük a krémet: a citromot forró, folyó víz alatt gondosan megmossuk, szárazra töröljük, sárga héjából lehántunk 2-3 vékony csíkot, levét kifacsarjuk, és átszűrjük.
  2. A vanília rudat felhasítjuk, kikaparjuk a belsejét, majd a citromhéjjal és a vaníliatokkal együtt a tejhez adjuk, felforraljuk, és fedő alatt 10 percig pihentetjük.
  3. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, beleszitáljuk a pudingport, apránként hozzászűrjük a vaníliás-citromos tejet, majd gyöngyözve forró vízfürdőbe állítjuk, és folyamatosan keverve besűrítjük.
  4. Teljesen kihűtjük, végül elkeverjük a rummal.
  5. Egy sütőedényt kikenünk margarinnal, és a sütőt előmelegítjük 220 °C-ra.
  6. A meghámozott banánokat felkarikázzuk, meglocsoljuk 2-3 evőkanál citromlével.
  7. A palacsintákat kiterítjük, arányosan elosztva megkenjük a krémmel, megszórjuk a banánkarikákkal, azután szorosan feltekerjük, és félbevágjuk a tekercseket.
  8. Kissé egymásnak döntve, vágott felükkel lefelé a sütőtálba rakosgatjuk a palacsintákat.

Öntet

  1. Az öntethez habosra keverjük a tojást a cukorral és a tejjel, a palacsinták tetejére öntjük.
  2. Forró sütőben 25-30 percig (középső bordamagasságra helyezett rácson), enyhe pirulásig, aranysárgára sütjük.
  3. Tálalás előtt 5-10 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral, és melegen (de nem forrón) tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2767
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet Édesanyám barátnőjétől tanultam évekkel ezelőtt. Sokáig nem volt neve, csak úgy emlegettük "Márika féle banános palacsinta", aztán egy alkalommal, mikor a TV-ben a Micimackó sorozat azon epizódja ment, melyben Tigris születésnapjára készülnek, és Tigris sorolja, mi mindenre vágyik, megütötte a fülünket a "banános nyaflaty" kifejezés. Valójában talán fagylaltot szeretett volna az a szegény Tigris, de a család olyan jót derült a fura hangzású kifejezésen, hogy azóta ezt az édességet emlegetjük így...

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Öntet

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek