r
Nosalty Logó

Banános csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banános csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kávés brownie-hoz

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 918 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kávés brownie-hoz

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 3674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kávés brownie-hoz

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 918 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    219 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2770.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.5 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1884 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1846 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 3674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A kávés brownie-hoz

A töltelékhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A kávés brownie-hoz

  1. A krémmel kezdjük, mert hűlnie kell. A tejszínt összekeverjük a cukorral és a kakaóporral, majd kevergetve 2 percig főzzük. Langyosra hűtjük, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, de akár egy éjszakára is.
  2. Kihűlés után sűrű, majdnem kenhető állagú krémmé szilárdul.
  3. A brownie-hoz összeolvasztjuk a vajat a kakaóporral. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, csipet sóval, hozzáadjuk a kakaós vajat és a kávét, végül a sütőporral összekevert lisztet.
  4. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a kávés tésztát, és készre sütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk túl! Lepattintjuk a karimáját, és rácsra téve teljesen kihűtjük, majd hűlést követően éles késsel/cérnaszállal kettévágjuk.
  5. A hideg kakaós tejszínből robotgéppel néhány perc alatt habot verünk. Nem lesz a megszokott légies tejszínhab, inkább főzött krémhez tudnám hasonlítani.
  6. A brownie alsó lapját megkenjük a tejszín felével, sűrűn kirakosgatjuk a kb. 1-2 cm vastagságúra felkarikázott banánnal. Megkenjük a maradék krémmel, és betakarjuk a másik tortalappal. Finoman összenyomkodjuk.
  7. Elkészítjük a csokimázt. A cukrot összekeverjük a kakaóporral, majd a vízzel, kis lángon kevergetve néhány percig főzzük, míg kicsit besűrűsödik és a cukor elolvad. Hűlni hagyjuk, majd mielőtt teljesen elhűlne, belekeverjük a vajat.
  8. Leöntjük vele a tortát, egyenletesen elsimítjuk az oldalán is, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19390
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy baráti összejövetelen hallottam, és azonnal megtetszett! Csoki minden mennyiségben.:)

Hozzávalók

A kávés brownie-hoz

A töltelékhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek