r
Nosalty Logó

Banánkrémes rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Banánkrémes rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3957 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    198.7 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2087 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3439.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    644 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1743 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    423 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    1411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1711 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2250 micro
Összesen 3957 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Egybeszitáljuk a lisztet, sütőport, sót és a kakaóport. A tojások sárgáját habosra keverjük 5 dkg cukorral, a fehérjét lágy habbá verjük úgy hogy közben kisebb adagokban hozzáadjuk a maradék 12,5 dkg cukrot is.
  2. Ezután a kétféle habot óvatosan egybeforgatjuk, közben kisebb adagokban beleszitáljuk a kakaós lisztet, végül hozzáadjuk az olvasztott, de teljesen kihűlt vajat is.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt megsütjük, tűpróba.
  4. A megsült piskótát egy kevés liszttel megszórjuk, majd másik sütőpapírra borítjuk, és hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt lehúzzuk róla a papírt, átfordítjuk és a nem morzsás papírra fektetjük, a sima fele legyen alul.
  5. Ezután rákenjük a krémet, ráfektetjük a banánokat úgy hogy a végeiket előzőleg levágjuk, és citromlével megkenjük a banánokat, majd a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük, és egy éjszakára hidegre tesszük dermedni.
  6. Máz: másnap a maradék fél dl tejszínt felforrósítjuk, majd felolvasztjuk benne a csokoládét és egy ecset segítségével a piskótaroládra kenjük a csokoládémázat, ízlés szerint díszítjük, majd a szilárdulásig hidegre tesszük.

Krém

  1. A banánt pépesítjük a citromlével és 75 ml tejjel, majd hozzákeverjük a tojást és a tojások sárgáját, a keményítőt, valamint a cukrot.
  2. A maradék 1 dl tejet felforraljuk a vanília aromával, a tűről levéve belekeverjük a banános tejet, visszatesszük a tűzre, és kevergetve sűrű krémmé főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  3. 2 dl hideg tejszínt kemény habbá verünk, majd hozzáadjuk a kihűlt banános krémet és a zselatinfixet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x37
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6569
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Banánkrémes rolád
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, banános- krémes piskótarolád, vendégvárásra is alkalmas, dekoratív desszert.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek