Bakonyi sertésborda recept

1 adag
494
kcal
Bakonyi sertésborda
Bakonyi sertésborda
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi családi kedvenc a bakonyi, néha tejföllel, néha tejszínnel készítem, mindenhogy szeretjük. Ezt a receptet még egy régi szakácskönyvben találtam, azóta így készítem, nálunk nagyon bevált.

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bakonyi sertésszelet, sertésborda bakonyi módra
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.
  2. Egy serpenyőben elősütjük, majd tálra szedjük.
  3. Olajban megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a megmosott, felszeletelt gombát. Paprikakrémmel, pici ételízesítővel ízesítjük, hozzáadjuk a megmosott, félbevágott paprikát, paradicsomot.
  4. Közben visszatesszük a gombára az elősütött hússzeleteket, és addig főzzük, míg a gomba és a hús is puha lesz.
  5. Közben ízesítjük ha kell, majd összekeverünk tejföllel vagy tejszínnel pici lisztet, kiszedjük a húst egy tányérra, és behabarjuk vele a gombás szaftot.
  6. Visszatesszük a húst, készre főzzük, felforraljuk.
  7. Tálaljuk nokedlivel, vagy tésztával.

  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 75 999
elküldve: 19
receptkönyben: 560
elkészítve: 60/77
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsmentalevél

Mióta szakács: 2011.06.21.
43 recept

Hozzászólások (9)

viki1201
viki1201p, 2014-04-04 13:05

Elkészítettem és nagyon finom lett! Annyit változtattam, hogy az Édesbűnbeesés által ajánlott őrölt köményt is raktam bele, - szerintem is illik hozzá - valamint adtam még hozzá egy kis kakukkfüvet és majorannát is. Köszi a receptet!

nemethpiri
nemethpirics, 2013-11-07 07:02

Annyira idegesítőek az erőszakos ablakok ugrálása. Nem lehet nézni a receptet, tudom kapcsoljam ki, de azért ez már túlzás. Egy kedvenc weboldalam volt, ennyi. Keresek mást.

Angiebaba
Angiebabav, 2013-02-24 17:24

Ma készítettem el először ezt a receptet, és valami isteni finom lett! Én is tettem alá egy kis szalonnát, mivel külföldön élek, itt csak bacon volt, de így is nagyon jó lett! Köszi a receptet!

Édesbűnbeesés
Édesbűnbeeséscs, 2013-02-07 10:16

Imádjuk! Én annyit variálok rajta, hogy szalonnakockákat pirítok és annak a zsírján dinsztelem a hagymát...majd bele kerül a végén a szalonna is.

Zsoofici
Zsooficics, 2012-11-01 11:36

Én mindig aprítok bele egy kevés füstölt husit, isteni ízt ad neki! Nálunk karácsonykor elmaradhatatlan a bakonyi hal :)

r.renata
r.renataszo, 2012-09-29 17:47

Holnap készítem el kb. ötödször ezt a receptet, úgy tökéletes ahogy van. Imádjuk... párom nokedlivel, én pedig rizzsel. Köszönjük ezt az ízkavalkádot! :)

tucsokbogi
tucsokbogiszo, 2012-03-10 11:26

Elkészítettem és isteni finom lett!Nagyon ízlett az egész családnak!Köszi a receptet!:o)

Legfrissebb cikkek

Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
Kanadai túrós batyu
Kanadai túrós batyu
A túrós batyu "áldozata" lettem Kanadában. Vendéglátó barátnőm egyre csak valamilyen hazai túrós édességről ábrándozott, én pedig éppen kéznél voltam.
494