Bakonyi sertésborda recept

Bakonyi sertésborda
Bakonyi sertésborda
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi családi kedvenc a bakonyi, néha tejföllel, néha tejszínnel készítem, mindenhogy szeretjük. Ezt a receptet még egy régi szakácskönyvben találtam, azóta így készítem, nálunk nagyon bevált.

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bakonyi sertésszelet, sertésborda bakonyi módra
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.
  2. Egy serpenyőben elősütjük, majd tálra szedjük.
  3. Olajban megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a megmosott, felszeletelt gombát. Paprikakrémmel, pici ételízesítővel ízesítjük, hozzáadjuk a megmosott, félbevágott paprikát, paradicsomot.
  4. Közben visszatesszük a gombára az elősütött hússzeleteket, és addig főzzük, míg a gomba és a hús is puha lesz.
  5. Közben ízesítjük ha kell, majd összekeverünk tejföllel vagy tejszínnel pici lisztet, kiszedjük a húst egy tányérra, és behabarjuk vele a gombás szaftot.
  6. Visszatesszük a húst, készre főzzük, felforraljuk.
  7. Tálaljuk nokedlivel, vagy tésztával.

  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 107
össznézettség: 152 063
elküldve: 29
receptkönyvben: 737
elkészítve: 93/110
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsmentalevél

Mióta szakács: 2011.06.21.
43 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viki1201
viki1201 p, 2014-04-04 13:05

Elkészítettem és nagyon finom lett! Annyit változtattam, hogy az Édesbűnbeesés által ajánlott őrölt köményt is raktam bele, - szerintem is illik hozzá - valamint adtam még hozzá egy kis kakukkfüvet és majorannát is. Köszi a receptet!

nemethpiri
nemethpiri cs, 2013-11-07 07:02

Annyira idegesítőek az erőszakos ablakok ugrálása. Nem lehet nézni a receptet, tudom kapcsoljam ki, de azért ez már túlzás. Egy kedvenc weboldalam volt, ennyi. Keresek mást.

Angiebaba
Angiebaba / Angiebaba v, 2013-02-24 17:24

Ma készítettem el először ezt a receptet, és valami isteni finom lett! Én is tettem alá egy kis szalonnát, mivel külföldön élek, itt csak bacon volt, de így is nagyon jó lett! Köszi a receptet!

Édesbűnbeesés
Édesbűnbeesés / Édesbűnbeesés cs, 2013-02-07 10:16

Imádjuk! Én annyit variálok rajta, hogy szalonnakockákat pirítok és annak a zsírján dinsztelem a hagymát...majd bele kerül a végén a szalonna is.

Zsoofici
Zsófici / Zsoofici cs, 2012-11-01 11:36

Én mindig aprítok bele egy kevés füstölt husit, isteni ízt ad neki! Nálunk karácsonykor elmaradhatatlan a bakonyi hal :)

r.renata
Nagyné Racsek Renáta / r.renata szo, 2012-09-29 17:47

Holnap készítem el kb. ötödször ezt a receptet, úgy tökéletes ahogy van. Imádjuk... párom nokedlivel, én pedig rizzsel. Köszönjük ezt az ízkavalkádot! :)

tucsokbogi
tucsokbogi szo, 2012-03-10 11:26

Elkészítettem és isteni finom lett!Nagyon ízlett az egész családnak!Köszi a receptet!:o)

Legfrissebb cikkek

Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Ahogy szülők lettünk, minden megváltozott. Vagyis mégsem minden. És bár baráti kapcsolataink egy kicsit átalakultak, de nem fogjuk elveszíteni egymást! 
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Szereted a ketchupot? Sokat használod, de mindig az alján marad egy elég nagy adag, ami csak ütögetéssel szabadul, és még  így is a kukába megy egy része? ENNEK VÉGE!
487