Bakonyi sertésborda recept

1 adag
495
kcal
Bakonyi sertésborda
Bakonyi sertésborda
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi családi kedvenc a bakonyi, néha tejföllel, néha tejszínnel készítem, mindenhogy szeretjük. Ezt a receptet még egy régi szakácskönyvben találtam, azóta így készítem, nálunk nagyon bevált.

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bakonyi sertésszelet, sertésborda bakonyi módra
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.
  2. Egy serpenyőben elősütjük, majd tálra szedjük.
  3. Olajban megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a megmosott, felszeletelt gombát. Paprikakrémmel, pici ételízesítővel ízesítjük, hozzáadjuk a megmosott, félbevágott paprikát, paradicsomot.
  4. Közben visszatesszük a gombára az elősütött hússzeleteket, és addig főzzük, míg a gomba és a hús is puha lesz.
  5. Közben ízesítjük ha kell, majd összekeverünk tejföllel vagy tejszínnel pici lisztet, kiszedjük a húst egy tányérra, és behabarjuk vele a gombás szaftot.
  6. Visszatesszük a húst, készre főzzük, felforraljuk.
  7. Tálaljuk nokedlivel, vagy tésztával.

  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 67 582
elküldve: 18
receptkönyben: 520
elkészítve: 45/62
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsmentalevél

Mióta szakács: 2011.06.21.
43 recept

Hozzászólások (9)

viki1201
viki1201p, 2014-04-04 14:05

Elkészítettem és nagyon finom lett! Annyit változtattam, hogy az Édesbűnbeesés által ajánlott őrölt köményt is raktam bele, - szerintem is illik hozzá - valamint adtam még hozzá egy kis kakukkfüvet és majorannát is. Köszi a receptet!

nemethpiri
nemethpirics, 2013-11-07 08:02

Annyira idegesítőek az erőszakos ablakok ugrálása. Nem lehet nézni a receptet, tudom kapcsoljam ki, de azért ez már túlzás. Egy kedvenc weboldalam volt, ennyi. Keresek mást.

Angiebaba
Angiebabav, 2013-02-24 18:24

Ma készítettem el először ezt a receptet, és valami isteni finom lett! Én is tettem alá egy kis szalonnát, mivel külföldön élek, itt csak bacon volt, de így is nagyon jó lett! Köszi a receptet!

Édesbűnbeesés
Édesbűnbeeséscs, 2013-02-07 11:16

Imádjuk! Én annyit variálok rajta, hogy szalonnakockákat pirítok és annak a zsírján dinsztelem a hagymát...majd bele kerül a végén a szalonna is.

Zsoofici
Zsooficics, 2012-11-01 12:36

Én mindig aprítok bele egy kevés füstölt husit, isteni ízt ad neki! Nálunk karácsonykor elmaradhatatlan a bakonyi hal :)

r.renata
r.renataszo, 2012-09-29 18:47

Holnap készítem el kb. ötödször ezt a receptet, úgy tökéletes ahogy van. Imádjuk... párom nokedlivel, én pedig rizzsel. Köszönjük ezt az ízkavalkádot! :)

tucsokbogi
tucsokbogiszo, 2012-03-10 12:26

Elkészítettem és isteni finom lett!Nagyon ízlett az egész családnak!Köszi a receptet!:o)

Legfrissebb cikkek

8 villám desszert borús napokra
8 villám desszert borús napokra
Mi az, ami képes még egy szomorkás őszi napot is széppé varázsolni? Hát persze, hogy egy ínycsiklandozóan finom, édes desszert!
Egészséges étkezés az iskolában?
Egészséges étkezés az iskolában?
Sokak örömére és többek bánatára megkezdődött a tanév! A sok teendő mellett fontos, hogy szánjunk időt a megfelelő tízórai és uzsonna elkészítésére. Íme tippjeink!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin, csodálatos és illatos sütemények. Így kezdődik nálunk az új tanév. Citromot teszünk mindenbe!
494