Bakonyi kacsahúsos gombócleves recept

Bakonyi kacsahúsos gombócleves
Bakonyi kacsahúsos gombócleves
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gombát szeretjük, a kacsahús is finom, a kettő együtt? Nincs benne semmi rossz, csak jó lehet!!!

hozzávalók / 4 adag

  • 1/2 kg kacsacsont/ liba
  • 30 dkg kacsahús/ libahús darálva
  • 1 szelet kenyér
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg gomba
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • 4 ek olaj
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 púpozott ek finomliszt
  • 1 mk csípős paprikakrém
  • bors
  • ételízesítő
  • étkezési keményítő

Galuskához: 

  • 1 tojás
  • csipet só
  • 4 ek finomliszt

ajánlat

Tipp: Ha van otthon pecsenyemájunk, kb 20 dekányit apró kockára vágva beletehetünk, amikor a gombát pirítjuk, akkor adjuk hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kacsahúsos gombócos leves, gombócos gombaleves, kacsahúsos gombócleves gombával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csontból kb 1,6 l vízben sóval, ételízesítővel alaplevet főzünk, lefedve kis lángon kb 50 perc alatt, majd leszűrjük.
  2. A húst ledaráljuk 1 szelet kenyérrel, hozzáadjuk a tojássárgáját, a finomra vágott petrezselymet, kevés étkezési keményítőt, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a tojás felvert habját. Végül vizes kézzel apró gombócokat formálunk, kb 16 db lesz.
  3. A leszűrt alaplevet felforraljuk, majd a gombócokat 8-10 percig főzzük benne.
  4. Közben a finomra vágott hagymát kevés sóval az olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a nem túl vékonyra szelt gombát, 2-3 percig pirítjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát, és további 3 percig kevergetjük, majd az apró kockára vágott paradicsommal jól átforgatjuk.
  5. Meghintjük pirospaprikával, elkeverjük, felengedjük a húsgombócos levesalappal, és felforraljuk.
  6. A tejfölt 1/2 dl hideg vízzel és 1 ek liszttel simára keverjük, majd egy keveset a levesből hozzákeverünk, hőkiegyenlítést végzünk. Ezzel sűrítjük a levest, majd paprikakrémmel ízesítjük.
  7. A galuskához valókat néhány evőkanál vízzel összedolgozzuk, majd a levesbe szaggatjuk, 2-3 percig főzzük. Ha szükséges, után ízesítjük.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 254
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
433 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!