Bakonyi harcsapaprikás kapros juhtúrós galuskával recept

Bakonyi harcsapaprikás kapros juhtúrós galuskával
Bakonyi harcsapaprikás kapros juhtúrós galuskával
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc halételem. Kevés olyan emberrel találkoztam eddig, aki ne szerette volna a harcsapaprikást, hát íme egy recept, ahogy én készítem.

hozzávalók / 4 adag

A paprikáshoz

A körethez

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás harcsa juhtúrós nokedlivel, harcsa bakonyi módra, harcsa bakonyiasan
Szólj hozzá!

elkészítés

Paprikás a hangulat

  1. A halat kockázzuk fel nekünk tetsző darabokra, mintha pörköltet készítenénk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel megszórjuk, kicsit félretesszük.
  2. A császárszalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőbe tesszük. Lassú tűzön megpirítjuk, és kisütjük a zsírját. Mikor kész, a szalonna darabokat kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük, a kisült zsírt pedig felforrósítjuk. Ha elég forró, a befűszerezett haldarabokat hozzáadjuk, és nagy lángon kicsit megpirítjuk. Ha kész, a halat egy tálba szedjük, és félretesszük.
  3. A serpenyőbe visszatesszük a szalonnát, hozzátesszük az apróra kockázott hagymát. Ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot, és a hagymát üvegesre pároljuk. Ezután hozzátesszük a fűszerpaprikát, és óvatosan összepirítjuk az egészet, majd hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát, valamint a gerezd zúzott fokhagymát. A gombát daraboljuk ízlés szerinti méretre, majd adjuk hozzá ezt is.
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy kevés vízzel felöntjük. Az így kapott "lecsós" alapot közepes lángon főzzük készre, ha szükséges, az elpárolgó folyadékot pótoljuk. Ha elkészült, hozzákeverjük a félretett halat, és együtt főzzük tovább. A hal ilyenkor még fog egy kevés levet engedni.
  5. Ha az egész összeforrt, a tejföllel keverjük el a lisztet, majd apránként a pörkölt levéből adagolva hozzá keverjük el a tejfölös habarást, majd keverjük a halhoz, és magas lángon rottyantsunk egyet rajta.

Csak semmi körítés

  1. A hozzávalókból keverjünk nokedli tésztát, majd forró, sós, olajos vízbe szaggassuk ki.
  2. A juhtúrót egy tálba lazítsuk fel egy kis tejföllel, majd keverjük össze a még meleg galuskával, hogy egy laza bevonatot képezzen rajta. Ízlés szerint hintsük meg kaporral, és keverjük össze.
  3. A paprikással együtt melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 52 796
elküldve: 22
receptkönyvben: 332
elkészítve: 32/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Takibácsi

Mióta szakács: 2014.07.22.
21 recept
hirdetés

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 sze, 2015-07-22 14:10

Kedves Takibacsi!

Köszönettel eltettem a receptet, melyet ma ki is fogok probalni. Keresgeles közben ez a recept tetszett meg a legjobban!

Üdvözlettel: Marti

833