r
Nosalty Logó

Baklava-rolók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Baklava-rolók
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A baklavához

A sziruphoz

Összesen 911 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A baklavához

A sziruphoz

Összesen 7283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A baklavához

A sziruphoz

Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 911 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    365.7 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2108 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    931.2 g
  • Cukor
    553 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 7283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

A baklavához

A sziruphoz

Elkészítés

A baklavához

  1. Összekeverjük a darált kekszet, a csokit és a diót.
  2. A réteslapokat egyenként félbehajtjuk, csíkban teszünk rá az egyik végére néhány kanál tölteléket, és feltekerjük, majd a tepsibe tesszük. Ezt tesszük az összes réteslappal, és a tekercseket szorosan egymás mellé a tepsibe helyezzük, ahol a rolókat 6-7 centis szivarkákra vágjuk fel.
  3. Felolvasztjuk a vajat, és leöntjük a baklava-rolókat. Addig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz.
  4. A kisült baklavákat leöntjük a kihűlt sziruppal, és legalább néhány órán át (de legjobb egy egész éjszakán át) hagyjuk a szirupot felszívódni.
  5. A szirup készítése: A cukrot a vízbe tesszük, felforraljuk, legalább 5 percig forraljuk, majd beletesszük a citromkarikákat, és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7746
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 15.

Ajánló

A desszert meglehetősen édes, ezért nehéz mellé megfelelő bort találni. Ha picivel több csokoládét teszünk bele, akkor Hetényi János "János-áldás" nevű, madeira típusú bora talán felvenné a versenyt a baklava-rolókkal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A baklava az egyik személyes kedvencem, a szerb verziók is tetszenek, de leginkább a bosnyák, főleg a szarajevói baklavák változatos világa izgalmas. Ez a recept is onnan származik. Apróbb variációk megengedettek a töltelékkel, sőt láttam ennek csokoládéba mártott változatát is.

Hozzávalók

A baklavához

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek