Bajor sertéstarja recept

1 adag
893
kcal
Bajor sertéstarja
Bajor sertéstarja
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig meg van az a jó szokásom, (mint minden háziasszonynak általában), hogy szeretek új recepteket kipróbálni, és persze először a saját családomon tesztelni. Ha ezen a teszten átmegy, csak akkor osztom meg veletek, és kérésükre többször is elkészítem.

Szeretem ezeket a körettel együtt sült húsokat, mert nem csak nagyon finomak, de meghosszabbítják a szabadon eltöltött időnket is, többet tudunk együtt lenni a gyerekekkel, unokákkal...

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ami megmaradt a félszáraz fehérborból, azt az ebédhez jóízűen elfogyasztjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarja krumplival, tepsis tarja, tepsis tarja krumplival
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk. A burgonyát megtisztítjuk, és hasábra vágjuk
  2. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. A visszamaradt vajjal kikenünk egy tepsit.
  3. Közepére halmozzuk a burgonyát, a tepsi két oldalán elrendezzük a hússzeleteket.
  4. A felkockázott füstölt szalonnát kisütjük, szűrőkanállal kiszedjük a zsírból, melyhez hozzáöntjük a maradék vajat, felengedjük a borral. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a boros keverékhez öntjük, csomó mentesre keverjük. Megkóstoljuk, ízesítjük. (só, bors, ha szükséges)
  5. A kisült szalonnakockákat a húsokra terítjük, a burgonyát ízlés szerint fűszerezzük (vigyázzunk a sóval!), és az egészet meglocsoljuk a tejfölös keverékkel. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel.
  6. Fóliával letakarjuk, és kb. 50 percig 180 fokon sütjük, míg a hozzávalók meg nem puhulnak. Levesszük a fóliát, és a tetejét pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 791
elküldve: 6
receptkönyben: 213
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
190 recept

Hozzászólások (3)

Bató Edit
Bató Edith, 2014-02-17 13:34

Jaj Ancikám, még csak most jutottam ide. Nagyon finom volt a tarja, már kétszer elkészítettem. Köszönöm a finomságos receptet!
Puszi, Edit

olaszneanci
olaszneancih, 2013-12-02 12:14

Szia Editkém !
Igen az. Próbáld ki, érdekel a véleményed !
Meghitt ünnepi készülődést kívánok szeretettel: Anci

Legfrissebb cikkek

8 villám desszert borús napokra
8 villám desszert borús napokra
Mi az, ami képes még egy szomorkás őszi napot is széppé varázsolni? Hát persze, hogy egy ínycsiklandozóan finom, édes desszert!
Egészséges étkezés az iskolában?
Egészséges étkezés az iskolában?
Sokak örömére és többek bánatára megkezdődött a tanév! A sok teendő mellett fontos, hogy szánjunk időt a megfelelő tízórai és uzsonna elkészítésére. Íme tippjeink!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin, csodálatos és illatos sütemények. Így kezdődik nálunk az új tanév. Citromot teszünk mindenbe!
893