Bajor sertéstarja recept

Bajor sertéstarja
Bajor sertéstarja
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig meg van az a jó szokásom, (mint minden háziasszonynak általában), hogy szeretek új recepteket kipróbálni, és persze először a saját családomon tesztelni. Ha ezen a teszten átmegy, csak akkor osztom meg veletek, és kérésükre többször is elkészítem.

Szeretem ezeket a körettel együtt sült húsokat, mert nem csak nagyon finomak, de meghosszabbítják a szabadon eltöltött időnket is, többet tudunk együtt lenni a gyerekekkel, unokákkal...

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ami megmaradt a félszáraz fehérborból, azt az ebédhez jóízűen elfogyasztjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarja krumplival, tepsis tarja, tepsis tarja krumplival

elkészítés

  1. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk. A burgonyát megtisztítjuk, és hasábra vágjuk
  2. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. A visszamaradt vajjal kikenünk egy tepsit.
  3. Közepére halmozzuk a burgonyát, a tepsi két oldalán elrendezzük a hússzeleteket.
  4. A felkockázott füstölt szalonnát kisütjük, szűrőkanállal kiszedjük a zsírból, melyhez hozzáöntjük a maradék vajat, felengedjük a borral. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a boros keverékhez öntjük, csomó mentesre keverjük. Megkóstoljuk, ízesítjük. (só, bors, ha szükséges)
  5. A kisült szalonnakockákat a húsokra terítjük, a burgonyát ízlés szerint fűszerezzük (vigyázzunk a sóval!), és az egészet meglocsoljuk a tejfölös keverékkel. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel.
  6. Fóliával letakarjuk, és kb. 50 percig 180 fokon sütjük, míg a hozzávalók meg nem puhulnak. Levesszük a fóliát, és a tetejét pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 618
elküldve: 3
receptkönyben: 95
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
190 recept

Hozzászólások (3)

Bató Edit
Bató Edith, 2014-02-17 13:34

Jaj Ancikám, még csak most jutottam ide. Nagyon finom volt a tarja, már kétszer elkészítettem. Köszönöm a finomságos receptet!
Puszi, Edit

olaszneanci
olaszneancih, 2013-12-02 12:14

Szia Editkém !
Igen az. Próbáld ki, érdekel a véleményed !
Meghitt ünnepi készülődést kívánok szeretettel: Anci

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
893