Bajor sertéstarja recept

Kalória?
Bajor sertéstarja
Bajor sertéstarja
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig meg van az a jó szokásom, (mint minden háziasszonynak általában), hogy szeretek új recepteket kipróbálni, és persze először a saját családomon tesztelni. Ha ezen a teszten átmegy, csak akkor osztom meg veletek, és kérésükre többször is elkészítem.

Szeretem ezeket a körettel együtt sült húsokat, mert nem csak nagyon finomak, de meghosszabbítják a szabadon eltöltött időnket is, többet tudunk együtt lenni a gyerekekkel, unokákkal...

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ami megmaradt a félszáraz fehérborból, azt az ebédhez jóízűen elfogyasztjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarja krumplival, tepsis tarja, tepsis tarja krumplival
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk. A burgonyát megtisztítjuk, és hasábra vágjuk
  2. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. A visszamaradt vajjal kikenünk egy tepsit.
  3. Közepére halmozzuk a burgonyát, a tepsi két oldalán elrendezzük a hússzeleteket.
  4. A felkockázott füstölt szalonnát kisütjük, szűrőkanállal kiszedjük a zsírból, melyhez hozzáöntjük a maradék vajat, felengedjük a borral. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a boros keverékhez öntjük, csomó mentesre keverjük. Megkóstoljuk, ízesítjük. (só, bors, ha szükséges)
  5. A kisült szalonnakockákat a húsokra terítjük, a burgonyát ízlés szerint fűszerezzük (vigyázzunk a sóval!), és az egészet meglocsoljuk a tejfölös keverékkel. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel.
  6. Fóliával letakarjuk, és kb. 50 percig 180 fokon sütjük, míg a hozzávalók meg nem puhulnak. Levesszük a fóliát, és a tetejét pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 18 180
elküldve: 7
receptkönyben: 292
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
190 recept

Hozzászólások (3)

Bató Edit
Bató Edit h, 2014-02-17 13:34

Jaj Ancikám, még csak most jutottam ide. Nagyon finom volt a tarja, már kétszer elkészítettem. Köszönöm a finomságos receptet!
Puszi, Edit

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci h, 2013-12-02 12:14

Szia Editkém !
Igen az. Próbáld ki, érdekel a véleményed !
Meghitt ünnepi készülődést kívánok szeretettel: Anci

Legfrissebb cikkek

Heti menü: cukkinizz be!
Heti menü: cukkinizz be!
Sokat törtük a fejünket, hogyan válogassuk össze a legjobb cukkinirecepteket. Nem könnyű feladat, ugyanis rendkívül sokoldalú zöldségről van szó. Lássuk, mire jutottunk!
13 desszert, mely hűsítően hideg, és mégsem fagylalt!
13 desszert, mely hűsítően hideg, és mégsem fagylalt!
Unod a kánikulát, de a fagyit is? Vagy épp nincs lehetőséged elnyalni egy gombóccal? Készíts jeges-hideg frissítő édességeket, hogy elviselhetőbbé váljon a nyári hőguta!
893