r
Nosalty Logó

Bajor lúgos sörperec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Bajor lúgos sörperec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Perec

Tetejére

Összesen 285 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Perec

Tetejére

Összesen 2269 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Perec

Tetejére

Összesen 149 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2158.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    1996 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 285 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17265.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    15964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    970 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2269 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1129.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    1045 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Perec

Tetejére

Elkészítés

Perec

  1. A langyos vizet egy nagyobb edénybe öntjük, hozzáadjuk a melaszt, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a puha vajat, a lisztet és a sót, majd puha tésztát gyúrunk belőle - akkor jó, ha a kezünk és a tál széle is tiszta.
  3. Lisztezett munkafelületre tesszük, és megpróbálunk belőle téglalapot formázni (így a legegyszerűbb utána elosztani. Ha belegyömöszöljük egy dobozba, majd kiöntve elosztjuk, biztos az egyenlőség!)
  4. 16 egyenlő részre osztjuk. Minden részt egy hosszú kígyóvá formázunk. Megfogjuk a két végüket, keresztezzük az útjukat, középen tekerünk rajta egyet, a végüket pedig kicsit megnyomkodjuk az illesztési pontoknál (perecet hajtogatunk belőle).
  5. Egy sütőlapot lekenünk valamilyen zsiradékkal, a sütőt előmelegítjük 250 fokra.
  6. Egy kisebb lábosban gyöngyözésig melegítünk 5 deci vizet és a szódabikarbónát. Lekenjük vele a perceket, majd rászórjuk a nagy szemű sőt. Óvatosan dolgozzunk, mert ha lecsöpög, a perecek könnyen leragadnak.
  7. Kb. 15 percig süssük, de 10 percnél nézzünk rá, mert nagyon gyorsan sül. Hagyjuk kicsit állni, majd langyosan, vajjal, camembertkrémmel vagy sörrel fogyasszuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 21742
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 23.

Ajánló

Amit nem eszünk meg, azt fagyasszuk le, mert másnaposan már nagyon száraz, de a fagyasztóból kivéve, pár perc sütő után olyan, mint új korában.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oktoberfest van Németországban, ennek örömére készültek ezek a klasszikus bajos sörperecek. Ebből az adagból 16 tenyérnyi perec lesz.

Hozzávalók

Perec

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek