r
Nosalty Logó

Baileys krémes piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Baileys krémes piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 1032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 4121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 1032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    192.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5929.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1594 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    2214 mg
  • Nátrium
    1757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.7 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2039 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1959 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    975 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 4121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. Piskóta készítése:
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy nagy tálban.
  3. A lisztet tálba szitáljuk és alaposan összekeverjük a sütőporral.
  4. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  5. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze.
  6. Ha piskótatekercset készítünk, vékony piskótát süssünk. Sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, 5-6 mm vastagságra, és közepesen forró sütőben kisütjük.
  7. A sütési idő 175 fokon összesen 8-10 perc. ( A vékony piskóta nagyon hamar megég.)
  8. Amikor a sütőből kivett tészta hátuljáról lehúzzuk a sütőpapírt, nem fordítjuk meg, hanem tiszta ruhára tesszük, és a ruhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
  9. Krém elkészítése:
  10. A tejet elkeverjük csomómentesen a liszttel, sűrűre főzzük, kihűtjük.
  11. A margarint fehéredésig keverjük a porcukorral, eldolgozzuk a kakaóporral és a Baileys -zel, elegyítjük a lisztes masszával.
  12. Összeállítás:
  13. Kigöngyöljük a tésztát, megkenjük a Baileys-es csokikrémmel, és szorosan feltekerjük.
  14. Kívülről is krémmel vonjuk be, villával megcifrázzuk.
  15. Hűtőben megdermesztjük, szeletelve kínáljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 59530
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 28.

Ajánló

Gazdag, telt íz, krémes simaság jellemzi ezt a finom St. Patrick ünnepi süteményt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baileys krémes piskótatekercs
Mártika és Feri 107 recept

Szent Patrik napjára, március 17.-re, az írek nemzeti ünnepére gondolva készítettem el  Baileys krémes piskótatekercsemet. A mára világhírűvé vált Baileys-t 1974. november 26-án mutatták be először Dublinban. A legkiválóbb ír alapanyagok, a whiskey és a tejszín házasításával korszakalkotó ital született az ír fővárosban, amely rengeteg új krémlikőr megszületését hozta a későbbiekben. Bár nagyon sok utánzója született, a Bailey's népszerűségét még egyetlen vetélytársának sem sikerült túlszárnyalnia.    

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek