r
Nosalty Logó

Baileys hengerek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Esztella22
Baileys hengerek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 1620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 4859 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Összesen 458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 1620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    288.6 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3851.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    702 mg
  • Foszfor
    1647 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1153 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 4859 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 458 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojássárgáját a porcukorral, a vanillincukorral és a vízzel krémesre keverjük.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgához adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, és jól elkeverjük.
  3. A masszát egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a piskótát megsütjük. (Alsó és felsősütés: kb. 200 °C előmelegítve, légkeveréses: kb. 180 °C előmelegítve, gáz: kb. 4. fokozat előmelegítve, sütési idő: kb. 8 perc.)
  4. A piskótát azonnal egy cukorral beszórt lapra borítjuk, a sütőpapírt hideg vízzel megkenjük, és óvatosan lehúzzuk. A tésztát egy nedves ruhával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a hozzávalókat egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel habosra keverjük.
  6. Ezután a krémet egy nyomózsákba töltjük, és harmadát a hosszabbik oldal szélére nyomjuk, majd a piskótalapot annyira feltekerjük, hogy körbefogja a krémet.
  7. Az így kapott hengert levágjuk a piskóta többi részéről, majd szorosan papírba csomagoljuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük. Mindhárom hengert 3 órára hideg helyre tesszük.
  8. A hengereket feldaraboljuk. Ehhez a kést minden vágás előtt forró vízbe mártjuk, és megtöröljük. A darabokat fél órára ismét hideg helyre tesszük.
  9. A tortabevonót a tasakon található utasítás szerint megolvasztjuk, és egy tálkába öntjük. Villa segítségével a darabokat a mázba mártjuk. Ezután felolvasztjuk az ét tortabevonót is és feldíszítjük vele a hengereket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 820
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 74412
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baileys hengerek
Esztella22 16 recept

Az ötlet egy Dr. Oetkeres kép adta. Mondanom sem kell, hogy azonnal bevettem a fejembe, hogy ezt nekem el kell készítenem:) Tegnap sikerült rá időt szánnom. Valójában a süti elkészítése egyszerű, csak egy kicsit időigényes, de az íze... hmmm.... mennyei. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk