r
Nosalty Logó

Bagel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Bagel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A főzéshez

A tetejére

Összesen 337 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A főzéshez

A tetejére

Összesen 3371 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A főzéshez

A tetejére

Összesen 144 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 337 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6650.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    756 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    3975 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1563 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 3371 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A főzéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A szétmorzsolt élesztőt a cukros vízben felfuttatjuk.
  2. A lisztet nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, borsot és a puha vajat, elkeverjük. A felfutott élesztőt beleöntve, puha, sima tésztává dagasztjuk.
  3. A tésztából 10 egyforma golyót gömbölygetünk, olvasztott vajjal kikent tepsire helyezzük a tésztabucikat, tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, konyharuhával lazán letakarjuk és fél órán át kelni hagyjuk. Ez idő alatt kb. duplájára nőnek a tésztagolyók.
  4. Közben előmelegítjük a sütőt: légkeverésen 200 fokra. Egy lábasban felforraljuk a vizet a cukorral és a szódabikarbónával.
  5. A duplájára kelt tésztabucik közepébe ujjunkkal lyukat fúrunk és az így kapott tésztagyűrűket egyesével 1-1 percre a meleg, de már nem lobogó cukros-szódabikarbónás vízbe tesszük. Habszedő kanállal kivesszük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
  6. A tojásfehérjét elkeverjük a teáskanálnyi vízzel és megkenjük vele a bagelek tetejét. Meghintjük mákkal és mehetnek is a sütőbe 15-20 perce, míg aranyszínűek és ropogósak nem lesznek.
  7. Langyosan a legfinomabb.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 552
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 57369
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lyukas közepű kenyérgyűrű: tipikus New York-i reggeli, krémsajttal fogyasztva. Ideális vasárnap reggelekre, az elkészítési ideje sem vészes, bátran neki lehet fogni. Nincs is annál szebb, mint házi készítésű péksüteményt ropogtatni egy lusta vasárnapon. A jól bevált recept innen.

Hozzávalók

A tésztához

A főzéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek