r
Nosalty Logó

Bácskai vagdalt hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Bácskai vagdalt hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2887 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 722 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    174.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4699.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1982 mg
  • Nátrium
    1250 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1562.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    889 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    2319 micro
  • β-crypt
    263 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1834 micro
Összesen 2887 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    224 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük, és a zsíron megfuttatjuk.
  2. A tűzről lehúzzuk, és egy kiskanálnyit kiveszünk belőle a darált húshoz.
  3. A megdinsztelt hagymát megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük 4 dl vízzel.
  4. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, visszatesszük az edényt a tűzre, és kis lángon főzni kezdjük. Ízlés szerint ízesítjük, sózzuk.
  5. A vagdalthoz a héjában főtt krumplit meghámozzuk, áttörjük.
  6. A darált hústhoz adjuk a krumplit, a félretett kiskanálnyi hagymát, tojást (ha használunk búzadarát). Ízesítjük fokhagymával, fűszerekkel.
  7. Vizes kézzel pingponglabdányi gombócokat formálunk, és a hagymás-paradicsomos-zöldpaprikás alapba tesszük őket.
  8. Körészórjuk a rizst, az edényt lefedjük, és többször megrázogatva készrefőzzük.
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13281
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 23.

Ajánló

Ízlés szerint többféle, másféle darált húsból is elkészíthető. Ha nem szeretjük a paprika, paradicsom darabjait, héját az ételben - ahogy én sem -, hagyhatjuk egészben vagy félbevágva, így főzés végén könnyen kiemelhetőek a tálból. Friss paradicsom híján sűrített paradicsommal is készíthető (1-2 evőkanálnyit használva). A lábast többször rázzuk meg, illetve a gombócokat szűrőlapáttal emeljük fel, nehogy leragadjanak az edény aljára. Edény típusától függően változhat az elkészítési idő - kóstoljuk, ellenőrizzük a rizst!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elismerem, nem épp a legfotogénebb étel! De bátran ajánlom: az egyszerű külső finom ízeket takar! Vendégségben ettük először ezt az ételt és elkértem a receptet. A vendéglátó férj édesanyjától való a recept, feléjük ismert. Én eleddig sose ettem, sose találkoztam vele. Pedig ízletes, egyszerű, laktató és olcsó fogás! A reszelt sajttal való kínálás már a vendéglátók újítása. :) A 4 evőkanálnyi rizs csak jelképes "köret" az ételben. Aki szereti a több köretfélét az eleve duplázza az alaplé hozzávalóit, illetve a víz és rizs arányait is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek