Baconös-tejfölös-lilahagymás pogácsa recept

Baconös-tejfölös-lilahagymás pogácsa
Baconös-tejfölös-lilahagymás pogácsa
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megszokott. Fiam és férjem gombfoci versenyre igyekezett ezen a meleg, nyári reggelen. Az én feladatom a pogácsa előállítása volt, hogy az egésznapos törődés közben ne kelljen arra figyelniük, mikor romlik meg a szendvicsük. Én itthonról szurkolok nekik.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

hagymás pogácsa, baconös pogácsa, tejfölös pogi
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. A lilahagymát felaprítjuk, és a kacsazsíron megdinszteljük. Mikor kezd pirosodni, hozzáadjuk a felkockázott bacont is, és együtt még kicsit pirítjuk, majd kihűtjük.
  3. Az összes hozzávalóból ruganyos tésztát gyúrunk, melyet 3/4-1 órát kelesztünk.
  4. Ha megkelt a tészta, újra átgyúrjuk lisztezett deszkán, kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságúra, tetejét megkenjük a maradék tojásfehérjével, tetejét beirdaljuk, 10 percig újra kelesztjük.
  5. Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 25 perc alatt szép pirosra sütjük. 
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33x2 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 637
elküldve: 5
receptkönyvben: 144
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1815 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tszandi
Szandi / tszandi h, 2012-11-12 20:45

Jól hangzik a recept. Gondolom a kinyújtás után kell szaggatni... A napokban szerintem megcsinálom :) Az opcionális hozzávalók nélkül :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva k, 2012-11-13 19:18

Természetesen utána. Nem muszály pont úgy csinálni, ahogy leírják. Én, ha egy receptet olvasok, csak elindít valamit, aztán úgyis másképpen fogom elkészíteni. Én így működök. Jó étvágyat hozzá! Üdv: Évi néni

405