r
Nosalty Logó

Baconös-parmezános kelbimbó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Krisztike
Baconös-parmezános kelbimbó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1948 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1477.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    318 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3578 micro
Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    139.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5908.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1542 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    2248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1272.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    774 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1602 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    4216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14312 micro
Összesen 1948 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztított kelbimbót az ételízesítővel, bő vízben előfőzzük 15 perc alatt. Közben a bacont felcsíkozzuk, a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és egy tálat kivajazunk, majd megszórhatjuk kevés zsemlemorzsával.
  3. A baconcsíkokat kevés olajon jól megpirítjuk egy nagy serpenyőben, hozzáadjuk a fokhagymát és a leszűrt, előfőzött kelbimbót, majd felöntjük a tejszínnel és hozzáreszeljük a parmezán 2/3-át, és az egészet jól összeforraljuk. Ízesítjük sóval (óvatosan) és borssal.
  4. Mikor kezd egy kicsit sűrűsödni a tejszín, átöntjük a kivajazott tálba, rászórjuk a maradék reszelt parmezánt és betesszük a sütőbe 20-25 percre, amíg szépen megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 420
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 34175
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconös-parmezános kelbimbó
Krisztike 39 recept

Mi nagyon szeretjük a kelbimbót, ez az étel kiváló egytálétel vagy köret valami finom husihoz. Kelbimbó helyett lehet brokkolit vagy karfiolt is használni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek