r
Nosalty Logó

Baconös lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
BackerMan
Baconös lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

A besamelhez

A tetejére

Összesen 728 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

A besamelhez

A tetejére

Összesen 4365 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

A besamelhez

A tetejére

Összesen 165 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 728 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    269.2 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13384.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    501 mg
  • Kálcium
    2590 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    543 mg
  • Foszfor
    3184 mg
  • Nátrium
    6508 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1180.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    856 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1323 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    749 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1281 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 4365 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    414 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A besamelhez

A tetejére

Elkészítés

A szószhoz

  1. Bolognai ragu: Az apróra vágott vöröshagymátkevés olívaolajon megdinszteljük, mikor majdnem üveges, akkor a zúzott fokhagymát és a felszeletelt gombát rátesszük.
  2. 1-2 kavarás, és mehet rá a darált hús. Mehetnek rá a fűszerek: só, bors, oregánó, kakukfű, bazsalikom. Fedő alatt pároljuk, míg szaftot nem ereszt.
  3. Végül mehet rá a paradicsom. Fakanállal szétnyomkodjuk a paradicsomot. Ha nem elég ízes, pótoljuk a fűszereket.
  4. Elkészítjük a besamelt:​A vajat felolvasztjuk, és hozzáadjuk a lisztet. Közepesen sötét rántást készítünk. Rátesszük a fűszereket. Fokozatossan adagoljuk hozzá a tejet. Mikor kb. felét hozzáadtuk, tegyük bele a sajtot. A maradék tejet is hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg megfelelő állagúnem lesz.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. Egy normál méretű jénai tepsi aljára teszünk a besamelből, és elterítjük. Mindenhová jusson, mert ha száraz tésztát használunk, akkor annak meg kell főnie. Erre jöhet a tészta. Mindenhova jusson. Egy adag bolognai szósz. Így rétegezzük, az utolsó réteg bolognaiba beletesszük az olívabogyót. Utolsó réteg tésztára rátesszük a baconcsíkokat, végül megszórjuk olasz sajtkeverékkel.
  7. Ha felmelegedett a sütő, 10-15 percig sütjük, vagy amíg meg nem puhul a tészta. Ezt egy kés beleszúrásával tudjuk ellenőrizni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 33123
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 04.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom! A másfél éves kisfiam is szereti. :) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Valami gyorsan elkészíthető és laktató kajára vágytam. Igaz, a recept olvasásakor nem tűnik valami gyorsnak. :) Szerencsémre a bolognaiból volt a fagyasztóban, és ez ösztönözte a lasagne készítést. Csak vajat és tejet kellet venni, mert minden más volt hozzá.

Hozzávalók

A szószhoz

A besamelhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?