r
Nosalty Logó

Baconos csirkemáj fehérboros almaágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Baconos csirkemáj fehérboros almaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 657 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2627 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    896 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1724 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8253 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1478 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8231 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 657 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.7 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6896.1 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    587 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    93 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    3447 mg
  • Nátrium
    2262 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1803.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    33013 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    167 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5912 micro
  • Kolin:
    2081 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32922 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    851 micro
  • β-crypt
    210 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 2627 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1369 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, vastag szeletekre vágjuk, és egy tepsi aljára pakoljuk 1 vagy 2 rétegben.
  2. A tisztított, kettéválasztott májakat szalonnába tekerjük, majd az almaágyra pakoljuk. (1 májhoz elég fél csík szalonna.)
  3. Kicsit sózzuk, megszórjuk majorannával, és ráöntjük a bort.
  4. 180 fokon, a szalonna megpirulásáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5924
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc csirkemáj ételünk. A májak beszívják a boros almalét, és ettől krémesen puhák lesznek, a szalonna pedig ropogós. Köretnek készíthetünk hozzá rizst, de önmagában is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?