Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert sertésfilé fehérboros gombamártással

Baconbe tekert sertésfilé fehérboros gombamártással
Baconbe tekert sertésfilé fehérboros gombamártással
170 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alacsony hőfokon készített hússütést már az őseink is ismerték. Nagyon finom, omlós hús a végeredmény.

Hozzá egy nagyon ízletes gombamártás. Én galuskatésztával kínálom.

hozzávalók / 4 adag

baconbe tekert sertésfilé

fehérboros gombamártás

Szólj hozzá!

elkészítés

baconbe tekert sertésfilé

  1. A sertésfilét őrölt borssal fűszerezzük.
  2. Baconszalonnát egymás mellé fektetjük úgy, hogy a szélei takarják egymást, ráfektetjük a sertésfilét, majd föltekerjük. Rögzítjük hústűvel vagy egy erre alkalmas spárgával.
  3. Fölmelegítjük egy serpenyőben az olívaolajat, és először a két végét elősütjük a hústekercsnek, majd minden oldalról.
  4. A már 80 °C előmelegített sütőben 2 óra hosszan tovább sütjük.

fehérboros gombamártás

  1. A hagymát kockaformára fölvágjuk, és a baconszalonnával együtt elkezdjük párolni a hústekercsből megmaradt zsiradékon.
  2. Amikor már van egy kevés színe, akkor hozzáadjuk a paradicsomot és az apróra fölvágott fokhagymát. Hagyjuk sülni pár másodpercig, majd a szeletelt gombát is beletehetjük.
  3. Fölengedjük vízzel, belemorzsoljuk a húsleveskockát. Őrölt fekete borssal fűszerezzük.
  4. Amikor már majdnem puha a gomba, akkor hozzáöntjük a fehérbort. Összekeverjük a tejszínt, crème fraîche-t és az étkezési keményítőt egyneművé. Sűrítjük a mártást vele. Pár percig összefőzzük.
  5. A végen hozzá adjuk a worcestershire-szószt. Apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával díszíthetjük.
  6. Jó étvágyat kívánok.
  • sütési hőfok: 80°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 1 791
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
95 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás szűzpecsenye, szűzérme gombamártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

903
sertésszűz 700 g
bacon 200 g
olívaolaj 3 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
csiperkegomba 750 g
bacon 100 g
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 1 ek
habtejszín 200 ml
crème fraîche 100 g
víz 3 dl
leveskocka 1 db
fehérbor 100 ml
worcestershire-szósz 1 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
étkezési keményítő 1 púpozott ek