r
Nosalty Logó

Baconbe tekert sertésfilé fehérboros gombamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Baconbe tekert sertésfilé fehérboros gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

baconbe tekert sertésfilé

fehérboros gombamártás

Összesen 885 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

baconbe tekert sertésfilé

fehérboros gombamártás

Összesen 3541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

baconbe tekert sertésfilé

fehérboros gombamártás

Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 885 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.8 g

Zsír

  • Összesen
    256.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1018 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8534.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    3070 mg
  • Nátrium
    4435 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    2028.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 3541 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    169 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

baconbe tekert sertésfilé

fehérboros gombamártás

Elkészítés

baconbe tekert sertésfilé

  1. A sertésfilét őrölt borssal fűszerezzük.
  2. Baconszalonnát egymás mellé fektetjük úgy, hogy a szélei takarják egymást, ráfektetjük a sertésfilét, majd föltekerjük. Rögzítjük hústűvel vagy egy erre alkalmas spárgával.
  3. Fölmelegítjük egy serpenyőben az olívaolajat, és először a két végét elősütjük a hústekercsnek, majd minden oldalról.
  4. A már 80 °C előmelegített sütőben 2 óra hosszan tovább sütjük.

fehérboros gombamártás

  1. A hagymát kockaformára fölvágjuk, és a baconszalonnával együtt elkezdjük párolni a hústekercsből megmaradt zsiradékon.
  2. Amikor már van egy kevés színe, akkor hozzáadjuk a paradicsomot és az apróra fölvágott fokhagymát. Hagyjuk sülni pár másodpercig, majd a szeletelt gombát is beletehetjük.
  3. Fölengedjük vízzel, belemorzsoljuk a húsleveskockát. Őrölt fekete borssal fűszerezzük.
  4. Amikor már majdnem puha a gomba, akkor hozzáöntjük a fehérbort. Összekeverjük a tejszínt, crème fraîche-t és az étkezési keményítőt egyneművé. Sűrítjük a mártást vele. Pár percig összefőzzük.
  5. A végen hozzá adjuk a worcestershire-szószt. Apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával díszíthetjük.
  6. Jó étvágyat kívánok.
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3991
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconbe tekert sertésfilé fehérboros gombamártással
Éva házias konyhája 159 recept

Alacsony hőfokon készített hússütést már az őseink is ismerték. Nagyon finom, omlós hús a végeredmény. Hozzá egy nagyon ízletes gombamártás. Én galuskatésztával kínálom.

Hozzávalók

baconbe tekert sertésfilé

fehérboros gombamártás

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?