r
Nosalty Logó

Baconbe göngyölt mustáros-gombás csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
hallie
Baconbe göngyölt mustáros-gombás csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A mustáros krémhez

Összesen 1036 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A mustáros krémhez

Összesen 2072 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A mustáros krémhez

Összesen 176 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2441.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1036 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.9 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4882.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1929 mg
  • Nátrium
    2365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 2072 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A mustáros krémhez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemelleket hosszában felszeleteljük, majd jól kiklopfoljuk őket. Csirkemellenként 3-4 szelet nyerhető. Ne maradjanak nagyon vastagok, mert akkor nehezebb lesz feltekerni őket. Majd nagyon enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. A töltelékhez, tegyünk kb. 4-5 evőkanálnyi mustárt egy tálkába, nyomjuk bele a 2 gerezd fokhagymát, bőven tekerünk bele frissen őrölt borsot, majd reszeljük le a füstölt sajtot és keverjük össze a mustárral. Ha nagyon darabos lesz az így kapott egyveleg, tegyünk bele még egy kis mustárt, míg jól kenhető masszát kapunk.
  3. A gombákat szeleteljük fel, ne legyenek túl vastagok.
  4. Készítsük magunk mellé mindent, és vékonyan olajozzunk be egy tepsit, jénait, kinek mi tetszik.
  5. Vegyük a husikat, az egyik oldalukat kenjük be a mustáros kencével, ne túl vékonyan, nem kell sajnálni. A mustáros töltelékre fektessünk egymás mellé néhány gomba szeletet, a husi egyik végén egy kis helyet hagyva. A gombák lefektetése után fogjuk, és tekerjük fel a husit - nem baj, ha a gomba megtörik -, és miután ez megvan, fogjuk a szeletelt baconszalonnát, tekerjük szorosan körbe a göngyöleget, és tűzzük át fogpiszkálóval, majd helyezzük a tepsibe. Tegyünk így, míg az összes husi el nem fogy. Nagynak tűnhetnek majd a begöngyölt ínyencségek, de a sütés közben összezsugorodnak, így lehet őket szorosabban rakni.
  6. Fedjük le a tepsit alufóliával, és mehet a sütőbe 220 fokon kb. 40 percre.
  7. Amikor már a husik átsültek, vegyük le a fóliát, és ha sok finom szaftot eresztet, kicsit kanalazzunk le belőle, és tegyük félre. Ha maradt gomba, nyugodtan szórjuk a husik mellé, és ha valaki szeretne, nagyon vékonyra felszeletelt vöröshagymát is szórhat rá. Kicsit locsoljuk meg a szafttal, hogy a gomba és hagyma is átvegye az ízét, és toljuk vissza, míg szép piros nem lesz. Ha továbbra is sok szaftot ereszt, le lehet kanalazni és locsolgatni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15656
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
hallie 6 recept

Az eredeti recept még nagypapámtól származik, mert nálunk ő volt a konyhai kisördög. Ő még karajból vagy tarjából készítette gomba és bacon nélkül, majd anyukám adta hozzá a recepthez a bacont, én pedig a nagy kedvencünket a gombát, de tekertem bele már plusz sonkát is. Finom másfajta husival is, én most csirkéből készítettem el. Ezt a mennyiséget 2 ember is bekebelezi akár ebédre is, de lehet hagyni belőle vacsira. 10-12 göngyöleg lesz belőle.

Hozzávalók

A csirkéhez

A mustáros krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?