Baconban sült nyúlcomb ruccolás burgonyával recept

Baconban sült nyúlcomb ruccolás burgonyával
Baconban sült nyúlcomb ruccolás burgonyával
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig Mignon szaktársnő sült nyula és a malibu-ananász koktél hatása alatt álltam.
És mivel vettem vagy hat combot, hát másnap is ebből főztem.
Most mit szépítsem? Annyira, de annyira jó lett, hogy könnyezve, felállva ünnepeltem magam.
...valakinek engem is kell!
 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Nem ragoznám tovább.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Baconös nyúlcomb rukkolás burgonyával, nyúlcomb baconnel és rukkolás krumplival
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat sózzuk, borsozzuk.
  2. Kis pihi, majd az olaj és vaj keverékén körbepirítjuk.
  3. Ha kész, a serpenyőbe mellé dobáljuk a rozmaringot, a kakukkfüvet, a paradicsomot és a fokhagymát, száraz fehérborral felöntjük.
  4. Letakarjuk, és a sütőben kb. 40percig fedő alatt pároljuk.
  5. 40 perc után kivesszük, és körbetekerjük a baconnal, majd 180-190 fokon, fedő nélkül készre sütjük.
  6. Párolás közben a burgonyát héjában megfőzzük, hámozzuk, daraboljuk.
  7. Vajat olvasztunk, a burgonyát lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, az utolsó pillanatban hozzátesszük a ruccolát, picit megrogyasztjuk.
  8. Tálaláskor a felhasznált zöldfűszerek félrerakott darabjaival díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 472
elküldve: 4
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsolya77
Hókifli / orsolya77 Mon, 2012-03-19 11:58

Kedves z1!
Tegnap este elkészítettem "a nyulat" párom születésnapjára. Ez volt életem első nyúl alkotása. Hogy is mondjam? .... felállva ünnepeltünk :)) Nagyon finom lett!! Köszönet a receptért.
Orsi

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2011-01-04 00:51

Sajna nem szeretem a nyulat, (jobban mondva sajnálom, és egész egyszerűen nem tudom megenni ennek okán) de gusztusosan van elkészítve. A rukkolás krumpli igen jó ötlet, bár a képen láthatónál én egy kicsit jobban megsütném (s kisebbre is darabolnám), mielőtt összekeverem a rukkolával. (tudod, mondtam, hogy szétszedünk...:DDDD) De remélem nincs harag, ez csak szubjektív vélemény! Egyébként nagyon örülök, hogy "beszálltál a ringbe" igazán szimpatikus lépés volt, és annak is örülök, hogy ahogy látom, jó kis receptekkel gazdagodik itt a Nosalty, és mi is! Ja és esetleg egy kis Chardonney mellé? ;-) (nem vagyok egy nagy borszakértő, ha mellélőttem, nézd el nekem) a legjobbakat: Mrs Smith

z1
z1 / z1 Tue, 2011-01-04 18:40

No!
Csak szépen sorrendben!
Ha nem nyúl, hát legyen más.
Pl. valami világos ( fehér ) hús: bárány, sertés, vagy borjúszűz, hal STB.
A burgonyát eléggé lepirítottam, - sajna a kép nem adja vissza - szép és finom pörzs anyag volt alatta.
Igaz nem égettem szarrá:)))
...hogy idézzek is valahonnét.
Azért nem daraboltam kisebbre, mert:
1., Nem olyan minőségű burgonyát kaptam. ( ez itt nem Amerika )
2., Ha kisebb lett volna, szétesik a pirításnál, olyan tört burgonya állagúra. Nem az volt a cél.
Hogy szétszedtek?
Hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az építő jellegű kritika, vagy a nem parttalan, hülye vita mindig előrébb visz.
Néha nem értettetek meg, csak a stílusommal foglalkoztatok.
...bár lehet, hogy volt némi igazatok.
A recepthez én valami egyszerűbb, száraz fröccsbort írtam, amiben jól lehet a nyulat, vagy más húst párolni ( kvázi nem kár elfőzni ) és a maradékot megiszogatni előtte, közben, utána.
Éppen lehet Chardonnay is, ha ahhoz van kedved.
Ja és, hogy mindehhez kevés az egy ü. bor?
Hát vegyél többet:))))))))))))))))))))
Z.

830