Bacon-ös túróval töltött cukkinihajók recept

Bacon-ös túróval töltött cukkinihajók
Bacon-ös túróval töltött cukkinihajók
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Múlt télen a tévében láttam egyszer egy ehhez hasonló ételt, így már nagyon vártam, hogy az idei termésből én is elkészíthessem végre.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon finom túrókrémet készíthetünk bele, ha a túrót krémsajttal és tejföllel is kikeverjük. A teflonban lesütött szalonnakockákat pedig a kisült zsiradékkal együtt öntsük a túrókrémhez, így még fenségesebb íze lesz.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: római tál receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukkini túrókrémmel töltve, szalonnás túróval töltött feta sajtos cukkini, töltött cukkini
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket héjastól alaposan megmossuk, majd hosszában félbevágjuk. A közepüket egy kanál segítségével kivájjuk.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a tejfölt és a krémsajtot. Hozzáadjuk a lesült szalonnát, majd sóval és őrölt fehérborssal fűszerezzük. (A sóval ügyeljünk, mert a szalonna is sós, inkább kóstoljuk meg többször.)
  3. A petrezselyemzöldet finomra metéljük, és ezt is a túrókrémhez keverjük.
  4. A fél cukkinihajókat egy tűzálló tálban, vagy jénai tálban egymás mellé sorakoztatjuk, és mindegyikbe túrókrémet kanalazunk. A túró tetejére szórjuk a felkockázott sajtot, és előmelegített sütőbe tesszük. A cukkinik méretétől és húsvastagságuktól függően a sütési idő 40-60 perc között van.
  5. Az utolsó 10 percben tegyük a tetejükre a felkarikázott paradicsomot és az olívabogyót. Pataki tálban is készíthetjük. Sütés közben a tetejét nem szükséges lefedni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 822
elküldve: 13
receptkönyvben: 140
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

t anita
t anita k, 2013-07-30 20:45

Nagyon guszta és finom lehet. Hétvégén kipróbálom! Már látom hogy kedvenc lesz!

libaláb
libaláb v, 2013-07-28 09:20

Om-nom-nom, de guszta! Igazi vendégváró finomság, jövő héten ki is fogom próbálni, majd referálok, hogy tetszett.

485