r
Nosalty Logó

Bacon-ös-sajtos pulykafonat rántva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Bacon-ös-sajtos pulykafonat rántva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A töltött pulykamellhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 2075 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A töltött pulykamellhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 8290 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A töltött pulykamellhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 330 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    145.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3714.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1099 mg
  • Nátrium
    1701 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 2075 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    409.6 g

Zsír

  • Összesen
    580.6 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    242 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    142 g
  • Koleszterin
    1643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14858 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    513 mg
  • Kálcium
    2562 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    4396 mg
  • Nátrium
    6802 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 8290 kcal
  • 17% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A töltött pulykamellhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A töltött pulykamellhez

  1. A pulykamellet egyforma hosszú és vastagságú vékony csíkokra felszeleteljük. Kb. akkorák legyenek, mint a bacon-ök. A sajtot 2 mm vastag csíkokra vágjuk.
  2. 3 szelet húscsíkot magunk elé rakunk, ráteszünk mindegyikre sajtcsíkokat /kb 2-3 csík fér el 1 szelet húson/, a tetejére 1 - 1 szelet bacont, és fogpiszkálóval a 3 húscsíkunk tetejét összetűzzük, majd szépen megpróbáljuk úgy összefonni, hogy a sajtdarabok a hús és a szalonna között maradjanak.
  3. A végét is összetűzzük a fogpiszkálóval. Ha nagyon szét akarna esni, akkor középre is tehetünk fogpiszkálót.
  4. Bepanírozzuk a szokásos módon, csak a tojásba ne sót, hanem pici ételízesítőt tegyünk.
  5. Forró olajban lassú tűzön mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22184
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 28.

Ajánló

A húst mikor szeletelitek, arra figyeljetek, hogy 3-mal osztható legyen a szeletek száma, és a bacon is ugyanannyi legyen. A sajtnál majd meglátjátok, hogy mennyi csík fér rá. Ne sózzátok le a húst, mert a bacon-től elég sós lesz! A dinsztelt burgonya receptemet ajánlom mellé vagy petrezselymes burgonyát. Jó étvágyat hozzá !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fonott pulykamellett szeretnék készíteni  /amit majd szintén megosztok veletek /, de azt előtte egy nappal össze kell "szerelni ":)), és bepácolni. Nem fért bele a pácoló edényembe az összes hús. Kimaradt 3 vékony kis szelet. Gondoltam, hogy kirántom, de bacon is maradt, ezért azt találtam ki, hogy maradok a fonott formánál, csak sajttal felturbózom, és úgy rántom ki. Féltem egy kicsit,  hogy a sajt majd mind kifolyik belőle, de  mint ahogy a képen is látszik, maradt benne bőven. Küllemre nem a legszebb, de az íze az valami isteni lett. A bacon-től jó szaftos, és nagyon csodálatos íze lett.  Mivel csak 1 darabot tudtam csinálni belőle / a képen ketté van vágva /, ezért nem írok mennyiségeket, mert 1 tojást, pici lisztet és zsemlemorzsát használtam csak:) Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz . Máskor is fogok ilyet készíteni. Most már csak az a kérdés, hogy megegyem az egészet, vagy hagyjak kóstolót a család többi tagjának is? Hagytam nekik:) Próbáljátok ki, mert tényleg nagyon fincsi.

Hozzávalók

A töltött pulykamellhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek