r
Nosalty Logó

Babos karaj

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
witch
Babos karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 797 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4781 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1451 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3356 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 797 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    331.9 g

Zsír

  • Összesen
    127.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8706 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    2049 mg
  • Vas
    90 mg
  • Magnézium
    1723 mg
  • Foszfor
    3951 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    128 mg

VÍZ

  • Összesen
    703.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3163 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    824 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 4781 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1115 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonna zsírját kisütjük, kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk. (Ha túl sok zsír sült ki belőle, leszedjük, hogy kb. 2 evőkanálnyi maradjon.)
  2. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a zsíron kisütjük, és ezt is kiszedjük a tányérra.
  3. Ezután pirítjuk a hagymát meg a zellert, rászórjuk a lisztet és szintén megpirítjuk. A sűrített paradicsomot 0,5 l vízzel elkeverjük, és ráöntjük a megpirított lisztes zöldségekre. Hozzáadjuk a cukrot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A sütőt begyújtjuk. A babot beleöntjük egy nagy tepsibe, ráöntjük a paradicsomszószt meg a fokhagymát, és összekeverjük. A tetejére rakjuk az elősütött húst meg szalonnát.
  5. Lefóliázzuk, berakjuk a meleg sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 20091
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ismerősömnél ettem paradicsomos babot sült kolbásszal. Nagyon ízlett, de én inkább nem használok konzervet, ha nem muszáj. A karaj pedig a párom miatt lett mellé sütve, mert neki az a kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek