r
Nosalty Logó

Babos fekete retek saláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iofiel
Babos fekete retek saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 15% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 780 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3120 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 220 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1706.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    819 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 780 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6827.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1984 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    1649 mg
  • Foszfor
    2716 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    131 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3275 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    328 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1853 micro
Összesen 3120 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát vékony karikára vágjuk.
  2. A retket meghámozzuk, és sajtreszelő durvább oldalán lereszeljük.
  3. A hagymát és a retket tálba tesszük, megsózzuk, és pár percig „izzadni” hagyjuk.
  4. A babkonzervet és a kukoricát lecsepegtetjük. A babot hideg vízzel át is öblítjük.
  5. Az ecetet összekeverjük az olajjal és a mézzel, majd a retek-hagyma keverékhez adjuk.
  6. Hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és kukoricát, és összeforgatjuk a keveréket.
  7. Fogyasztás előtt 1-2 órára hidegre tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 20678
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, egyszerű és egészséges. Színház, mozi vagy randi előtt nem célszerű fogyasztani. A fekete retek igen egészséges alapanyag, kár, hogy viszonylag ritkán kerül az asztalra. Ajánlom ezt a salátát azoknak, akik méregtelenítő kúrát vagy böjtöt tartanak. Fekete retekkel az igazi, de nyáron másfajta retket is ki lehet hozzá próbálni, ekkor kissé emelhetünk a retek mennyiségén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek