Bableves habarva recept

Bableves habarva
Bableves habarva
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamikor fiatal koromban találtam ezt a receptet egy receptes füzetben, azóta felváltva készítem hol ezt, hol a rántásos változatot. Mi ezt is nagyon szeretjük.

Nekünk olyan babunk van a fagyasztóban, amit anyósomtól kaptunk, és nagyon hamar megfő. Természetesen, ha valaki nehezen megfővő fajtát fog ki, kalkulálni kell az idővel.

hozzávalók / 5 adag

  • kb. fél kg fejtett bab
  • 1-2 db karalábé
  • 3-4 db sárgarépa
  • 1 db egész vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • kb. 2 dl tejföl
  • 2 púpos ek liszt
  • ízlés szerint só és lehet fűszerkeverék
  • 2-3 zellerlevél
  • kevés pirosparika
  • petrezselyem
  • kb. 20 cm kolbász
  • 1 tojás+só+ liszt a nokedlihez

ajánlat

Aki szereti a bablevest, ezt is próbálja ki.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habart bableves, kolbászos bableves, fejtett bableves

elkészítés

  1. A babot feltesszük főzni, ha felforrt, az első levét leöntjük.
  2. Közben a zöldségeket megpucoljuk. Karalábé darabolva, sárgarépa nagyobb kockákra. A fokhagymát kipréseljük vagy nagyon apróra vágjuk.
  3. A babot feltesszük újra hideg vízbe, és máris mehetnek bele a zöldségek. Persze ez csak akkor lehet így, ha gyorsan puhuló fajta a bab. Ha nem puhul gyorsan, kicsit előfőzzük a második lében is.
  4. A víz annyi legyen, hogy a zöldségek mellett a nokedli is még beleférjen.
  5. A zöldségek után megsózzuk, és ha szeretjük, ételízesítőt is teszünk bele.
  6. Ha a zöldségek és persze a bab is puha, mehet bele a kolbász. Közben behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, amibe teszünk kevés pirospaprikát..
  7. Elkészítjük a nokedlit és a fővő levesbe szaggatjuk. Jól összeforraljuk, rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és lezárjuk a gázt, vagy ki mit használt.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 769
elküldve: 3
receptkönyben: 91
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
154 recept

Hozzászólások (3)

b-n
b-nsze, 2013-03-27 11:17

Csak úgy szabadon kicsi sárgaborsóval és pár fűszerrel még megbolondítottam és tényleg isteni lett!

Legfrissebb cikkek

Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
Pikáns eperdesszert
Pikáns eperdesszert
Egy gyorsan elkészíthető desszert dupla öröm, hiszen nemcsak ízeivel varázsol mesés pillanatokat, de az elkészítése sem rabolja el perceinket. Ünnep a hétköznapokban is.