Bableves habarva recept

Bableves habarva
Bableves habarva
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamikor fiatal koromban találtam ezt a receptet egy receptes füzetben, azóta felváltva készítem hol ezt, hol a rántásos változatot. Mi ezt is nagyon szeretjük.

Nekünk olyan babunk van a fagyasztóban, amit anyósomtól kaptunk, és nagyon hamar megfő. Természetesen, ha valaki nehezen megfővő fajtát fog ki, kalkulálni kell az idővel.

hozzávalók / 5 adag

A leveshez

A nokedlihez

ajánlat

Aki szereti a bablevest, ezt is próbálja ki.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habart bableves, kolbászos bableves, fejtett bableves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot feltesszük főzni, ha felforrt, az első levét leöntjük.
  2. Közben a zöldségeket megpucoljuk. Karalábé darabolva, sárgarépa nagyobb kockákra. A fokhagymát kipréseljük vagy nagyon apróra vágjuk.
  3. A babot feltesszük újra hideg vízbe, és máris mehetnek bele a zöldségek. Persze ez csak akkor lehet így, ha gyorsan puhuló fajta a bab. Ha nem puhul gyorsan, kicsit előfőzzük a második lében is.
  4. A víz annyi legyen, hogy a zöldségek mellett a nokedli is még beleférjen.
  5. A zöldségek után megsózzuk, és ha szeretjük, ételízesítőt is teszünk bele.
  6. Ha a zöldségek és persze a bab is puha, mehet bele a kolbász. Közben behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, amibe teszünk kevés pirospaprikát..
  7. Elkészítjük a nokedlit és a fővő levesbe szaggatjuk. Jól összeforraljuk, rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és lezárjuk a gázt, vagy ki mit használt.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 370
elküldve: 4
receptkönyvben: 106
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n sze, 2013-03-27 10:17

Csak úgy szabadon kicsi sárgaborsóval és pár fűszerrel még megbolondítottam és tényleg isteni lett!

Legfrissebb cikkek

Ez a nő bizony Nutellával festette be a haját - és meglepően szép lett
Ez a nő bizony Nutellával festette be a haját - és meglepően szép lett
Jól hallottátok, igen. Nutellával festette be a haját. Vagyis a fodrásza. És baromi szép lett! Nézzük. 
Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Ahogy szülők lettünk, minden megváltozott. Vagyis mégsem minden. És bár baráti kapcsolataink egy kicsit átalakultak, de nem fogjuk elveszíteni egymást! 
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Szereted a ketchupot? Sokat használod, de mindig az alján marad egy elég nagy adag, ami csak ütögetéssel szabadul, és még  így is a kukába megy egy része? ENNEK VÉGE!
699