Bableves habarva recept

1 adag
700
kcal
Bableves habarva
Bableves habarva
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamikor fiatal koromban találtam ezt a receptet egy receptes füzetben, azóta felváltva készítem hol ezt, hol a rántásos változatot. Mi ezt is nagyon szeretjük.

Nekünk olyan babunk van a fagyasztóban, amit anyósomtól kaptunk, és nagyon hamar megfő. Természetesen, ha valaki nehezen megfővő fajtát fog ki, kalkulálni kell az idővel.

hozzávalók / 5 adag

A leveshez

A nokedlihez

ajánlat

Aki szereti a bablevest, ezt is próbálja ki.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habart bableves, kolbászos bableves, fejtett bableves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot feltesszük főzni, ha felforrt, az első levét leöntjük.
  2. Közben a zöldségeket megpucoljuk. Karalábé darabolva, sárgarépa nagyobb kockákra. A fokhagymát kipréseljük vagy nagyon apróra vágjuk.
  3. A babot feltesszük újra hideg vízbe, és máris mehetnek bele a zöldségek. Persze ez csak akkor lehet így, ha gyorsan puhuló fajta a bab. Ha nem puhul gyorsan, kicsit előfőzzük a második lében is.
  4. A víz annyi legyen, hogy a zöldségek mellett a nokedli is még beleférjen.
  5. A zöldségek után megsózzuk, és ha szeretjük, ételízesítőt is teszünk bele.
  6. Ha a zöldségek és persze a bab is puha, mehet bele a kolbász. Közben behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, amibe teszünk kevés pirospaprikát..
  7. Elkészítjük a nokedlit és a fővő levesbe szaggatjuk. Jól összeforraljuk, rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és lezárjuk a gázt, vagy ki mit használt.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 685
elküldve: 3
receptkönyben: 93
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
154 recept

Hozzászólások (3)

b-n
b-nsze, 2013-03-27 11:17

Csak úgy szabadon kicsi sárgaborsóval és pár fűszerrel még megbolondítottam és tényleg isteni lett!

700