r
Nosalty Logó

Bableves füstölt kolbásszal (Bableves 7.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
modosa
Bableves füstölt kolbásszal (Bableves 7.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 469 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3745 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1885.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    1255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    931 micro
  • β-karotin
    2519 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 469 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.2 g

Zsír

  • Összesen
    150.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15083.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1620 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    1148 mg
  • Foszfor
    2091 mg
  • Nátrium
    10042 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    2835.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2014 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    910 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2261 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    7444 micro
  • β-karotin
    20149 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3344 micro
Összesen 3745 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 97 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk a babot egy éjszakára hideg vízbe. (Ha erre nincs idő, az sem gond, de akkor a főzési idő lényegesen meghosszabbodik.)
  2. Tegyük föl a babot, a vöröshagymát, a zeller zöldjét és a zöldpaprikát 2 l hideg vízbe, fedő alatt főni (kb. másfél óra, ha éjszakára beáztattuk, plusz 1 óra, ha nem).
  3. Mossuk, pucoljuk és daraboljuk fel a zöldségeket.
  4. Készítsünk rántást: az olajon kisütjük a füstölt szalonna zsírját, utána eltávolítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a lisztet és halvány rózsaszínre pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikakrémet és egy gerezd zúzott fokhagymát, majd további fél percig pirítjuk.
  5. Amikor a bab teljesen megpuhult, eltávolítjuk a főzővízből a hagymát, a paprikát és a zellerszárat, pótoljuk az elpárolgott vizet, hozzáadjuk a zöldségeket, a húsleveskockákat és puhára főzzük (kb 20 perc).
  6. Először egy kevés hideg vízzel, aztán ugyanannyi forró levessel plusz 1 evőkanál tejföllel elhabarjuk a rántást, és a leveshez adjuk.
  7. Felkarikázzuk a kolbászt, a leveshez adjuk, egyet rottyantunk rajta és kész.
  8. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  9. Lehúzzuk a fazekat a tűzről és a leveshez adjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 347
  • Össznézettség: 207844
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 29.

Ajánló

Kiváló vasárnapi ebéd, én ezúttal belga waffelt (goffrit) készítettem második fogásként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept a téli napok tartalmas csülkös bablevesének könnyű alternatívája, a szalonna és a kolbász elhagyásával vegetariánusok is fogyaszthatják, ez esetben - a kolbász füstölt ízét pótlandó - tálaláskor szórjunk a tetejére reszelt füstölt sajtot. Még annyi, hogy alapvetően mindenféle leveskocka ellenes vagyok, soha, semmihez nem használok, a fagyasztóban garantáltan mindig van pár liter alaplé. Ez az egyetlen leves, amit valami rejtélyes oknál fogva így szeretek. Állok elébe a köveknek...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek