r
Nosalty Logó

Bableves füstölt hússal Moncsitól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Bableves füstölt hússal Moncsitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 839 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3359 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 70 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3756.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    2681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    857.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 839 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15027.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1362 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1064 mg
  • Foszfor
    1721 mg
  • Nátrium
    10724 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    3429.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2014 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 3359 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. Másnap az olajon üvegesre pirítjuk az apró kockára vágott hagymát, majd megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a babot, és felöntjük vízzel. A bab amúgy is nehezen fő meg, ezért került bele a leghamarabb.
  3. Közben felkockázzuk a krumplit és a füstölt húst. Mikor már a bab félig megfőtt, hozzáadjuk ezeket, majd a babérlevelet, és ízlés szerint fűszerezzük. Addig főzzük, míg meg nem puhult a bab, a krumplival kb. egy időben fő meg.
  4. Készíthetünk hozzá rántást is. Ilyenkor teszek még bele 1 ek ecetet is.
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 45272
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 17.

Ajánló

Tarja helyett használhatunk combot is és csülköt is. Kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szándékosan nem a tejfölös bableves, mert nálunk nem mindenki szereti így. Utólag szoktam tejföllel tálalni, aki így eszi. Ez a hagyományos változat, nincs benne répa, petrezselyem, de tehető bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.