r
Nosalty Logó

Babgulyás bográcsban ahogy A'la Atya készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
A'la Atya
Babgulyás bográcsban ahogy A'la Atya készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 8440 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1293 micro
  • β-karotin
    3247 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    703.9 g

Zsír

  • Összesen
    229.2 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21457.2 g
  • Cink
    184 mg
  • Szelén
    498 mg
  • Kálcium
    3443 mg
  • Vas
    163 mg
  • Magnézium
    2576 mg
  • Foszfor
    8244 mg
  • Nátrium
    6313 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.4 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    201 mg

VÍZ

  • Összesen
    5832.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3251 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    142 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4575 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    12935 micro
  • β-karotin
    32473 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    12869 micro
  • Lut-zea
    2433 micro
Összesen 8440 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    162 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott szalonnát az üres bográcsban megpirítjuk. Rádobjuk a hagymát, a fokhagymát és a paprikát, majd pár perc párolás után jöhet a marhalábszár. Erős tűzön pirítjuk, pörköljük egészen addig, míg kifehéredik, enyhén barnássá válik a hús. Ekkor rádobjuk a paradicsomot is. Hozzáadunk annyi vizet, hogy éppen ellepje, és 1 órán át főzzük.
  2. Ekkor hozzáadjuk az előző este beáztatott babot, melyről természetesen leöntjük az áztató vizet. Mindig csak annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje az ételt. Forrás után fűszerezzük sóval, borssal, adjuk hozzá a cayenne borsot, a babérlevelet és a majoranna felét. Főzzük tovább egy órán át. A beáztatott bab főzési ideje 2,5 óra. Ezt tartsuk szem előtt.
  3. A feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, zellert adjuk az ételhez úgy, hogy legyen 1,5 órája főni.
  4. A főzés utolsó fázisaként, 1 óra elteltével adjuk az ételhez a fűszerpaprikát, a maradék majorannát és a bort. Főzzük készre, ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 70389
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 20.

Ajánló

Tálaljuk friss fehér kenyérrel, száraz, testes vörösborral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Az egész egy babfőző versennyel indult. Még három évvel ezelőtt... Azóta minden évben részt veszünk. A csapat neve is évekkel ezelőtt kialakult már. "Babfőzők" lettünk, de hogy könnyebben kiejthető legyen "Bafffőzők"-re módosítottuk... Igen, vannak olyan szavaink, melyeket három f-el könnyebb ejteni (nafffiú, nafffény... bafffőzés). A pihent agy igen sokra képes. Szóval a verseny. Idén ezzel a kiváló babgulyással neveztünk. Ízes, fűszeres, tartalmas, nem a megszokott csülkös bab... Igazi társasági étel nyári bográcsozáshoz, barátokhoz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek