r
Nosalty Logó

Babgulyás Anett konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Babgulyás Anett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 754 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 4514 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 156 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1476.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1967 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 754 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264.5 g

Zsír

  • Összesen
    213.4 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8860.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    775 mg
  • Foszfor
    3207 mg
  • Nátrium
    4067 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    1838.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1294 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1742 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11800 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 4514 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát megpirítjuk, a szalonnát is apró kockákra vágjuk, és pirítjuk kicsit. Hozzáadjuk a répát, a zöldséget, a kolbászt, majd felengedjük bőven vízzel, és puhára főzzük a húst. Menet közben ízesítjük egy kávéskanál ételízesítővel, sóval.
  2. Ha a hús már puha, mehet bele a krumpli is (én konzerv babot használok, az már kész, csak a végén teszem hozzá, amikor a csipetkét is, mert az pár perc alatt megfő). Ha nagyon sűrű lenne, tegyünk hozzá még vizet. Hogyha sima babot használunk, előző este áztassuk be vízbe, és a hússal egyszerre tegyük fel főni. (Frissen vágott petrezselymet is szoktam beletenni, amikor van itthon.)
  3. Csipetkét 1 tojásból és egy nagy csipet sóból készítünk, annyi liszttel, amennyit felvesz és csipkedhető lesz.
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 23281
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A babgulyás mellé pogácsát szoktam sütni, nagyon laktató étel, inkább főtt füstölt csülköt szoktam beletenni, de most a füstölt ízt helyettesítettem házi szalonnával és kolbásszal. Nagyon jó lett a végeredmény!

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!