r
Nosalty Logó

Babgulyás Gabci Apótól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Babgulyás Gabci Apótól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1004 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 12018 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2442 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    880 micro
  • β-karotin
    2588 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    1072 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 1004 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    936 g

Zsír

  • Összesen
    449.4 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    207 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29303.5 g
  • Cink
    100 mg
  • Szelén
    812 mg
  • Kálcium
    4368 mg
  • Vas
    181 mg
  • Magnézium
    3721 mg
  • Foszfor
    10389 mg
  • Nátrium
    9684 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1075.9 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    276 mg

VÍZ

  • Összesen
    5583.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3143 micro
  • B6 vitamin:
    23 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    511 mg
  • D vitamin:
    484 micro
  • K vitamin:
    709 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    148 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6270 micro
  • Kolin:
    2466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    10565 micro
  • β-karotin
    31057 micro
  • β-crypt
    765 micro
  • Likopin
    12868 micro
  • Lut-zea
    6007 micro
Összesen 12018 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    148 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott bacont üvegesre pirítjuk.
  2. Felöntjük étolajjal (ízlés, és koszorúér állapottól függően, zsírt használunk).
  3. Belehelyezzük a szintén apróra vágott, és előre felkozkázott vöröshagymát és fokhagymát, kb. 10 percig pároljuk.
  4. Miután ahagymamegpuhult, beletesszük a felkockázottsertéshúst kb. 15 percig főzzük, sűrű kevergetés mellett.
  5. Amikor a húsok kifehéredtek, hozzáadjuk a felkockázott paprikákat (az erőspaprikát is),kb. 5 percig kevergetve főzzük.
  6. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, felszeletelt répát, zellert és fehérrépát. Kb. 10 percig kevergettve főzzük. (A zöldségekben lévő folyadék elegendő nedvességet biztosít, hogy a kondérban lévő alapanyagok ízei összeérjenek.)
  7. Miutána kondér tartalma elkezd rotyogni hozzáadjuk a füstölt sertéshúst, az őrölt pirospaprikát, az őrölt borsot, és a kakukkfüvet.
  8. Nagyon fontos, hogy egy-két kevergetés után azonnal öntsük föl az egészet kb.2-2,5 liter vízzel, nehogy az őrölt paprika odakapjon, és megkeserítse a babgulyásunkat. Kb. 10 percig, lassú tűzön rotyogtassuk.
  9. Miután a lé tökéletesen átforrt, tegyük bele az előzetesen babérlevéllel beáztatott babot. Nyugodtan belefőzhetjük a babérlevelet is, ez csak egyplusz pikáns ízt kölcsönöz a gulyásunknak. (Amennyiben a babot előfözzük, időt spórolhatunk meg, de véleményem szerint az étel élvezeti értékét csak abban az esetben befolyásolja, amennyiben beáztatott bab túlságosan kemény marad, és nem képes mepuhulni a főzés folyamán sem.)
  10. Rakjunk a tűzre, és kevergetés mellett addig főzzük a levet, amíg a bab kellőképpen meg nem puhul. Természetesen az elfőtt folyadékot folyamatosan pótoljuk.
  11. A főzés utolsó szakaszában dobjuk bele a petrezselymet.
  12. Természetesen az étel sózása sem maradhat el. Menet közben kóstolgassuk a művünket, és ennek függvényében ízesítsük sóval.
  13. további ételfotók...
  • Receptkönyvben: 748
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 412828
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 16.

Ajánló

Csipetkét is készíthettünk volna, de nem tettük, maradtunk egy szép nagy, 3 kg-os parasztkenyérnél tésztaügyileg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén is eljutottunk addig, hogy megrendezhettük a 2009-es év leányfalui főzőcskézését. Az időjárás két alkalommal már közbeszólt, de most mindenki úgy döntött, lesz, ami lesz, belevág a kalandba, és mindannyiunk közös örömére kimerészkedik a vadonba, ahol az elemek nem csak egy elektronsugárcsövön keresztül élvezhetőek. Mindenki otthagyta a sorozatokkal és celebekkel kibélelt kényelmes életét pár órára, hogy közösen elkészítsük a nem igazán Tesco gazdaságos alapokon nyugvó ebédünket. Öröm volt nézni a NEXT GENERATION-t, ahogy a kerékpárútnak definiált aszfaltcsíkon esnek-kelnek, és minden szülői instrukció ellenére pontosan ellenkezőleg csekszenek, mint ahogy azt az ősök javasolják torkuk szakadtából. Köszönöm a segédkezeket Zitának és Mariannak, bár a hámozott paradicsom véleményem szerint nem igazán mutatott volna jól a levesben. Meg különben is, ha idén meghámozzuk a paradicsomot, akkor jövőre meg egyesével megmossuk majd a paprikamagokat? Jó ötletnek bizonyult a Vegeta bevetése is, kedves Mariann :-), de azért bízom benne hogy a valóságban nem borogattatok bele mindenféle mixeket a témába :-). Köszönöm Krisztinek is a segítséget, bár a lassan alámerülő papírkendőt csak rendkívüli reflexeimnek köszönhetően tudtam eltávolítani a majdnem kész műalkotásbó l:-). Egyszóval köszönöm mindenkinek hogy eljött, hogy ott volt és egyéniségével emelte a délután hangulatát!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek