Babfőzelék recept

1 adag
644
kcal
Babfőzelék
Babfőzelék
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tápláló, nem éppen könnyű eledel. A kevés füstölt hús a jó ízhatás eléréséhez szükséges.
Feltétnek olyan hús illik hozzá, aminek van némi szaftja, ezért főztem hozzá pörköltet, de a benne főtt kevéske oldalast sem
a cicák fogyasztották el.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Feltétnek sertés-, vagy marhahúsból készült pörkölt a legjobb.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. A beáztatott babot és a füstölt oldalast kb 1,5 liter vízben feltesszük főni.
  3. Beleteszünk 1 fej vöröshagymát egészben, amit később, mielőtt szétfőne eltávolítunk.
  4. Hozzáadjuk a sót és a zúzott fokhagymát.
  5. Amikor a bab és az oldalas is megfőtt (kb. 140 perc), kivesszük belőle a füstölt húst és berántjuk a főzeléket. (Rántáshoz: a lisztet a zsíron zsemleszínűre pirítjuk, kb 3 dl hideg vízzel felengedjük és szűrőn keresztül hozzáöntjük a babhoz, amit közben állandóan kevergetünk.)
  6. Belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk.

  • költség: 770 Ft
  • elkészítettem: 85 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 149 232
elküldve: 7
receptkönyben: 808
elkészítve: 33/51
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (14)

picurka19
picurka19cs, 2014-05-22 08:57

Kedves Muci!
Köszönöm szépen a receptet, isteni íze lett a főzelékemnek! További szép napot! Husi

nikcy
nikcyszo, 2014-01-18 13:33

Megcsináltam,ès nagyon finom lett! Az èn mamám sem tett a legtöbb főzelèkbe pirospaprikát ìgy èn sem szeretem pirospaprikásan a főzelèkeket,ès ez a recept pont nekem megfelelő! Köszönöm :-)

magducika
magducikap, 2013-11-29 20:57

Én is babérlevelet szoktam bele tenni és a végén egy pár csepp ecettel és egy pici cukorral ízesítem. Nálam a feltét: Egy jó nagy fej vöröshagymát karikára szeletelek és szétszedem, lisztbe forgatom és bő forró olajban vagy zsírban, mindig csak keveset kisütöm és ezt teszem a babfőzelék tetejére a sült tarjaszelet mellé. Holnap ez lesz az ebéd.

Bandipapa
Bandipapacs, 2013-11-28 11:19

A babérlevél bizony-bizony kell bele!
Javaslat: Belső szervi gondokkal küzdők (mint én is) Forralják fel a füstölt hús nélkül natúrban babot, majd öntsék le az első levet, öblítsék le, utána mehet bele minden féle földi jó. Így nem puffaszt annyira.
Hobbi szakács üdvözlettel: Bandipapa

Muci
Mucih, 2012-11-05 17:57

Kedves Vröné !
Valamit nagyon elronthattál. A hozzászólásból nem tudom kideríteni mi lehett a probléma.
Üdv.: Muci

Almamagocska
Almamagocskasze, 2012-05-30 18:53

Mucikám ! Éppen a babfőzeléked fő a konyhámban vacsorára :) Nem könnyű étek, de kihagyni vétek !

Muci
Mucip, 2010-11-05 18:31

Szia BubuBoci !
Nagyon örülök, hogy ízlett a babfőzelék. A babérlevelet többen is említitek, legközelebb én is kipróbálom.
Üdv. : Muci

BubuBoci
BubuBocics, 2010-11-04 19:16

Elkészítettem ma ezt a nagyon fini főzeléket. Így tökéletes, ahogy van! A plusz babérlevélen kívül semmit nem változtatnék rajta! :) Köszi ezt a jóóó receptet! Üdv, Niky

Ui.: csináltam hozzá pörit, de anélkül jobb volt nekem. :)

szurosp
szurospk, 2010-11-02 20:36

Én speciel szeretem az ilyen "semmilyen" színű főzelékeket. Nem bírom, ha mindenbe paprikát tesznek. A sűrűség is ízlés kérdése. Ki hogy szereti. :)) Üdv: Mrs Smith

mbeatrix89
mbeatrix89k, 2010-11-02 20:31

Én, hogy ne legyen ilyen semmilyen színű a főzelék, a rántásba pirospaprikát teszek. Majd utána rakom bele a tejfölt. És én is rakok bele babérlevelet. Meg ahogy elnézem, neked elég sűrűre sikerült a főzeléked. Talán több levet lehetne ráhagyni. De amúgy teljesen jó a recept.

pokiicu67
pokiicu67szo, 2010-10-09 10:26

A babérlevélen kívül szerintem azért tejföl sem árt bele. Ugye? Különben tényleg jó recept.

Horváth Alexandra
Horváth Alexandrak, 2010-08-31 09:27

Én mindig teszek 2 babérlevelet is a lébe, azzal együtt fő, majd a végén tálaláskor kiveszem. Jellegzetes izt ad.

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
644