Babfőzelék recept

1 adag
644
kcal
Babfőzelék
Babfőzelék
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tápláló, nem éppen könnyű eledel. A kevés füstölt hús a jó ízhatás eléréséhez szükséges.
Feltétnek olyan hús illik hozzá, aminek van némi szaftja, ezért főztem hozzá pörköltet, de a benne főtt kevéske oldalast sem
a cicák fogyasztották el.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Feltétnek sertés-, vagy marhahúsból készült pörkölt a legjobb.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. A beáztatott babot és a füstölt oldalast kb 1,5 liter vízben feltesszük főni.
  3. Beleteszünk 1 fej vöröshagymát egészben, amit később, mielőtt szétfőne eltávolítunk.
  4. Hozzáadjuk a sót és a zúzott fokhagymát.
  5. Amikor a bab és az oldalas is megfőtt (kb. 140 perc), kivesszük belőle a füstölt húst és berántjuk a főzeléket. (Rántáshoz: a lisztet a zsíron zsemleszínűre pirítjuk, kb 3 dl hideg vízzel felengedjük és szűrőn keresztül hozzáöntjük a babhoz, amit közben állandóan kevergetünk.)
  6. Belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk.

  • költség: 770 Ft
  • elkészítettem: 85 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 147 556
elküldve: 6
receptkönyben: 799
elkészítve: 32/50
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (14)

picurka19
picurka19cs, 2014-05-22 08:57

Kedves Muci!
Köszönöm szépen a receptet, isteni íze lett a főzelékemnek! További szép napot! Husi

nikcy
nikcyszo, 2014-01-18 13:33

Megcsináltam,ès nagyon finom lett! Az èn mamám sem tett a legtöbb főzelèkbe pirospaprikát ìgy èn sem szeretem pirospaprikásan a főzelèkeket,ès ez a recept pont nekem megfelelő! Köszönöm :-)

magducika
magducikap, 2013-11-29 20:57

Én is babérlevelet szoktam bele tenni és a végén egy pár csepp ecettel és egy pici cukorral ízesítem. Nálam a feltét: Egy jó nagy fej vöröshagymát karikára szeletelek és szétszedem, lisztbe forgatom és bő forró olajban vagy zsírban, mindig csak keveset kisütöm és ezt teszem a babfőzelék tetejére a sült tarjaszelet mellé. Holnap ez lesz az ebéd.

Bandipapa
Bandipapacs, 2013-11-28 11:19

A babérlevél bizony-bizony kell bele!
Javaslat: Belső szervi gondokkal küzdők (mint én is) Forralják fel a füstölt hús nélkül natúrban babot, majd öntsék le az első levet, öblítsék le, utána mehet bele minden féle földi jó. Így nem puffaszt annyira.
Hobbi szakács üdvözlettel: Bandipapa

Muci
Mucih, 2012-11-05 17:57

Kedves Vröné !
Valamit nagyon elronthattál. A hozzászólásból nem tudom kideríteni mi lehett a probléma.
Üdv.: Muci

Almamagocska
Almamagocskasze, 2012-05-30 18:53

Mucikám ! Éppen a babfőzeléked fő a konyhámban vacsorára :) Nem könnyű étek, de kihagyni vétek !

Muci
Mucip, 2010-11-05 18:31

Szia BubuBoci !
Nagyon örülök, hogy ízlett a babfőzelék. A babérlevelet többen is említitek, legközelebb én is kipróbálom.
Üdv. : Muci

BubuBoci
BubuBocics, 2010-11-04 19:16

Elkészítettem ma ezt a nagyon fini főzeléket. Így tökéletes, ahogy van! A plusz babérlevélen kívül semmit nem változtatnék rajta! :) Köszi ezt a jóóó receptet! Üdv, Niky

Ui.: csináltam hozzá pörit, de anélkül jobb volt nekem. :)

szurosp
szurospk, 2010-11-02 20:36

Én speciel szeretem az ilyen "semmilyen" színű főzelékeket. Nem bírom, ha mindenbe paprikát tesznek. A sűrűség is ízlés kérdése. Ki hogy szereti. :)) Üdv: Mrs Smith

mbeatrix89
mbeatrix89k, 2010-11-02 20:31

Én, hogy ne legyen ilyen semmilyen színű a főzelék, a rántásba pirospaprikát teszek. Majd utána rakom bele a tejfölt. És én is rakok bele babérlevelet. Meg ahogy elnézem, neked elég sűrűre sikerült a főzeléked. Talán több levet lehetne ráhagyni. De amúgy teljesen jó a recept.

pokiicu67
pokiicu67szo, 2010-10-09 10:26

A babérlevélen kívül szerintem azért tejföl sem árt bele. Ugye? Különben tényleg jó recept.

Horváth Alexandra
Horváth Alexandrak, 2010-08-31 09:27

Én mindig teszek 2 babérlevelet is a lébe, azzal együtt fő, majd a végén tálaláskor kiveszem. Jellegzetes izt ad.

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
644