r
Nosalty Logó

Babapiskótás rakottas epersalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lolli
Babapiskótás rakottas epersalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A babapiskóta előkészítéséhez

A krémhez

Az epersalátához

Összesen 589 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A babapiskóta előkészítéséhez

A krémhez

Az epersalátához

Összesen 4712 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A babapiskóta előkészítéséhez

A krémhez

Az epersalátához

Összesen 177 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 589 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    236.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2400.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    1270 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.6 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    766 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2055 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    443 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 4712 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A babapiskóta előkészítéséhez

A krémhez

Az epersalátához

Elkészítés

A babapiskóta előkészítéséhez

  1. Első lépéskénta krémet főzzük meg. (Szerintem pudingporral egyszerűbb dolgunk van, de az épp nem volt itthon, úgyhogy a lisztes zacskóhoz nyúltam. Kb 4-5 evőkanálnyi lisztet használtam. Lényeg, hogy úgy készítsük el, mint egy pudingot, csak sűrűbb legyen.)
  2. Ha kész a puding, akkor tegyük félre, hogy kihűljön, és addig a margarint, a cukrot, és a vanília aromát habosra keverjük.
  3. Ha kihűlt a pudingunk keverjük kia cukros vajjal.
  4. A maradék 3 dl tejhez öntsünk rumo,t és forgassuk meg benne a babapiskótákat. Majd tegyük le szépen sorba, kenjünk rá krémet, majd megint az áztatott babapiskóta és krém... amíg el nem fogynak az alapanyagok. A babapiskótákat nem szabad sokáig a tejben hagyni, mert nagyon hamar meg tudja magát szívni, és akkor elázik.
  5. A krémet úgy osszuk be, hogyha kész a rakottas, a tetejére és az oldalára is maradjon egy kis krém.
  6. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük a süteményt.
  7. Az epersalátát tálalás előtt fél órával készítjük el. Megmossuk, feldaraboljuk, szórjuk meg cukorral, és egy csavarintásnyi frissen őrölt borssal. (A borsot azért szoktam bele tenni, mert kiemeli az eper ízét.)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13740
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban a nagyim csinálta ezt a sütit születésnapokra, névnapokra. A tesómmal ez volt a kedvencünk. Emlékszem a papám nem volt oda érte, mert nem volt nekik robotgépük, és mindig arra panaszkodott, hogy : " Nagyanyád lepasszolta nekem ennek a vajnak a kevergetést, de úgy utálom, egy fél délelőtt itt kevergethetem". Amikor ezt készítem, mindig Ő jut eszembe róla. :)

Hozzávalók

A babapiskóta előkészítéséhez

A krémhez

Az epersalátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?