Baba Jaga kunyhója recept

Baba Jaga kunyhója
Baba Jaga kunyhója
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Baba Jaga a szláv mitológia egyik alakja. Az erdőben él, varázshatalma van, és a varázshatalma az erdőben álló kunyhójához köti. Az általános értelmezések szerint Baba Jaga inkább gonosz boszorkány, magyar vonatkozásban a Jancsi és Juliskában is felbukkanó boszorkányalakra hasonlít.

hozzávalók / 6 adag

süteményhez

csokimázhoz

receptjellemzők

szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
konyha: lengyel
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütialagút, kekszsüti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a túrót is. Ezután kétfelé szedjük a masszát: az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, a másikba a vaníliaaromát.
  2. Egy nagyobb deszkára (ami utána befér a hűtőbe) alufóliát terítünk, és kirakjuk 6x3 db vajas keksszel úgy, hogy a kekszek a rövidebb oldalukkal érintkezzenek.
  3. A keksz-téglalapra óvatosan rákenjük a kakaós masszát, de egy kicsit még meghagyunk belőle a tálban. Egyenletesen eloszlatjuk a kekszeken. Erre jöhet még egy réteg keksz, ugyanúgy, ahogy az alsó sor is ki volt rakva.
  4. A második kekszrétegre jöhet az vaníliás túrókrém, ezt is szépen egyenletesen elkenjük a kekszeken. Ekkor használjuk fel a maradék kakaós krémet: középre egy sávban ráhalmozzuk a vaníliás krémre. Késsel nagyjából formáljuk hengeres alakúra ezt a kakaós sávot.
  5. Ekkor jöhet a trükk: a keksztéglalap két oldalát óvatosan megfogjuk, alácsúsztatjuk a kezünket, és felemeljük mindkét oldalt úgy, hogy végül egy nagy, térbeli háromszöget formáljanak a kekszek. Szépen elegyengetjük a kekszeket, hogy magában tartsa a krémet.
  6. A csokimázhoz az összes hozzávalót gőz felett megolvasztjuk. Ha összeolvadtak, kicsit kihűtjük, de közben folyamatosan kevergetjük, amíg szépen besűrűsödik. Ekkor bevonjuk a kekszháromszöget: én úgy csináltam, hogy a közepén végigcsorgattam a csokimázat, az szépen lefolyt az oldalára is, majd egy késsel elegyengettem, hogy mindenhol fedje a kekszeket. Pár órára hűtőbe tesszük, majd óvatosan felszeleteljük. Nekünk 2-3 óra alatt úgy megpuhult a keksz, hogy simán lehetett vágni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 671
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
75 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

685