Avokádós pikáns ráksaláta recept

Avokádós pikáns ráksaláta
Avokádós pikáns ráksaláta
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a saláta kiváló, ha idő hiányában szeretnél elkápráztatni valakit valami különlegessel. Szerintem megállja a helyét önálló fogásként is. Mi legtöbbször köretként fogyasztjuk halételekhez :)))  Tipp: Ha egy főre készíted a salátát, és nem használod fel az egész avokádót légy óvatos, mert hamar bebarnul a gyümölcs. Citromos lében tárolva megőrzi színét. :)

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Hideg előételnek, köretnek de vacsorának is kiváló! Nem beszélve az avokádó jótékony hatásairól. A gyümölcshús nem csak finom, de hasznos is, értékes olajokban és ásványi anyagokban bővelkedő. Fogyasztása elengedhetetlen. Többszörösen telített zsírsavak, B1, B2 és E vitaminok kifogyhatatlan forrása. Vagyis egyszerre segít az emésztési zavarokon, serkenti a szív és érrendszer működését. Emellett lassítja az öregedést. Maszkot keverve belőle puhává és simává varázsolja a bőrt. Ezek miatt javasolják, hogy már kicsi kortól fogyasszuk egész életünk során. Emellett az a hír járja, hogy kiváló afrodiziákum az avokádó. A gyümölcs feléleszti a nemi vágyakat és javítja a szexuális állóképességet.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
kalória: magas

egyéb elnevezések

ráksaláta, avokádós ráksaláta, pikáns rákos-avokádós saláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salátát megmossuk, torzsáját levágjuk, 4-5 levelet  apró darabokra tépkedünk, majd egy mélyebb tálba helyezzük.
  2. Az avokádót hosszában félbevágjuk, magját eltávolítjuk, majd újra félbevágjuk hosszában, így könnyen meg tudjuk hámozni.
  3. A meghámozott avokádót felkockázzuk, majd a  fekete olivabogyóval, a  félbevágott fürtös paradicsommal együtt a salátára tesszük, megborsozzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és citromlével, majd óvatosan összeforgatjuk az egészet.
  4. A rákokat megszabadítjuk a felesleges ehetetlen részektől, majd felhevített vajba dobjuk. Kb. 5 percig pároljuk, közben megszórjuk az apróra vágott chilipaprikával (módjával :) ). Aki nem szereti pikánsan, az kihagyhatja a chilit, helyette kis citromlével, apróra vágott petrezselyemlevéllel ízesítheti a rákocskáit. :)
  5. A salátát kisebb tálra helyezzük, a kész rákokat melegen a levével együtt ráöntjük.
  6. Tetszés szerint díszítjük. :)
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 416
elküldve: 4
receptkönyvben: 98
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

MrRendolf

Mióta szakács: 2012.01.02.
2 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

829