r
Nosalty Logó

Avokádó salsa pirítóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sajtospiritos
Avokádó salsa pirítóssal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Avokádó salsa

Szendvics elkésztése

Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Avokádó salsa

Szendvics elkésztése

Összesen 1115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Avokádó salsa

Szendvics elkésztése

Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1664.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3329.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 1115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    702 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Avokádó salsa

Szendvics elkésztése

Elkészítés

Avokádó salsa

  1. Az érett avokádót hosszában körbevágjuk és elforgatjuk. Könnyen kiszedhetjük a belső részét egy kanállal, majd egy tálban törjük össze, de ne pépesre, hanem olyan izgalmasan darabosra. Sózzuk és borsozzuk, majd félretesszük.
  2. A paradicsomot negyedeljük fel, és szedjük ki a belső vizes-magos részét, illetve a héját is vágjuk le úgy, hogy a vágódeszkához szorítva szinte kifilézzük a paradicsom húsát, amit ezután apró kockákra vághatunk. Ha nem érzünk magunkban elég erőt erre a műveletre, akkor hagyjuk rajta a héját.
  3. Aprítsuk fel apróra a hagymát, és keverjük össze a paradicsommal, avokádóval, chiliszósszal és az olívaolajjal.

Szendvics elkésztése

  1. Először pirítsuk meg a kenyérszeleteket. Tegyünk rá az avokádókrémből, és reszeljük meg sajttal a tetején. Végül 180 C-on, felső sütéssel olvasszuk rá a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3695
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Avokádó salsa pirítóssal
Sajtospiritos 57 recept

Ehhez a recepthez nagyon-nagyon fontos a sweet thai chili szósz. Viszont ha nem kapsz, esetleg kipróbálnád házilag, akkor is megtaláljuk a megoldást. Egyszerűen csak csináld meg a korábbi Kivi és habanero csatni receptemet, ahol a kivit almával, a habenerót pedig más csípős chilivel is kicserélheted. Ezután úgy használod fel, mint a sweet thai chilit. Hidd el megéri, és még chiliszósz is marad. Ez az egyik kedvenc receptem, ezt lehet tenni húsra, halra is. Szereted az avokádót és a chilit? Akkor ezt bizony ki kel próbálnod.

Hozzávalók

Avokádó salsa

Szendvics elkésztése

Címlapról ajánljuk

További cikkek