r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával töltött szűzérme

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Aszalt szilvával töltött szűzérme
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    1003 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 1179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3677.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    1722 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    305 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    285 micro
  • β-karotin
    2005 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 2355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy kisebb edényben kiolvasztjuk a zsírját. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kétféle hagymát a szalonnához adjuk, és kis lángon üvegesre pároljuk.
  2. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, a hagymához adjuk. Felöntjük a borral, beletesszük a fenyőmagot, és a húsleveskockát. Addig főzzük, amíg sűrű és puha nem lesz (kb. 15 perc).
  3. A húst éles késsel felvágjuk, hogy téglalap formát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, de csak az egyik oldalát. A másik oldalát megkenjük a hagymás-szilvás keverékkel. Felgöngyöljük, cérnával szorosan megkötözzük.
  4. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, megforgatjuk benne a hústekercset. Amikor már minden oldalát kissé megkapta, kevés vizet öntünk alá (esetleg borral). Mellé tesszük a maradék tölteléket, a zöldfűszereket. Lassú tűzön fél órát pároljuk. Ha kell, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
  5. Vegyük ki a hústekercset, tegyük deszkára. Fejtsük le a kötözőzsineget. Hagyjuk állni néhány percet, azután szeleteljük fel. Tört krumplival, párolt zöldséggel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7411
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.

Ajánló

Lehet karajszeletekkel is készíteni. Jól kiverem a szeleteket, kis batyukat kötözök belőle. Nagyon mutatós.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvával töltött szűzérme
8zsuzsa8 210 recept

Előre elkészíthető a hústekercs, tálalás előtt csak át kell melegíteni. A háziasszonynak nem kell a konyhában tölteni az idejét, hanem a vendégekkel foglalkozhat. Most vajas törtkrumplit és párolt brokkolit készítettem mellé. Mivel az unokáim nyavajognak minden olyan étellel, amelyik darabos, a kedvükért a tölteléket elmixeltem. Így egy kicsit folyósabb lett  -  finomabb lett a szaftja, mert sok kifolyt belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek