Aszalt szilvával töltött pulykamell mártással recept

Aszalt szilvával töltött pulykamell mártással
Aszalt szilvával töltött pulykamell mártással
125 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsony másodnapjára pulykát szerettem volna készíteni, mert Szenteste és első napján családlátogatás szokott lenni a szokásos ételekkel. Hallé, sülthal, töltött káposzta... és a szokásos. Kicsit unalmas, de attól még jó ételek. Változatosságra vágytam és pulykát még nem csináltam. 

Konkrét elképzelésem nem volt arról, hogy miként is készítsem el a pulykát, de hogy milyen ízeket akartam érezni, azt már összeraktam. Keresgéltem különböző pulykás és aszalt szilvás recepteket, és ebből lett ez a recept.

Én párolt rizzsel tálaltam, de miközben írom ezeket a sorokat eszembe jutott, hogy burgonyakrokkettel is lehetne tálalni.

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A mártáshoz

ajánlat

Nekem, ha valaki a karácsonyt és a pulykát emlegeti egyszerre, akkor Amerika jut eszembe, és az ő ünnepük, a Hálaadás. Mindenkinek ajánlom, aki egy falat Amerikát meg akar kóstolni, de elege van a hamburgerből. 

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Aszalt szilvával töltött pulykamell alma és gesztenye mártással, baconos pulykamell almamártással és gesztenyemártással, göngyölt aszalt szilvával töltött pulykamell
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. ​Aszalt szilvás pulyka: Egy magasabb peremű tepsibe a vaj felét belekockázzuk és elosztjuk, hogy nagyjából mindenhová jusson.
  2. A pulykamellet átmossuk és felszeleteljük, mintha rántott húst készítenénk. Kicsit átklopfoljuk, megszórjuk ételízesítővel és borssal. Az aszalt szilvákat félbevágjuk és a kiklopfolt hús egyik szélére tesszük, feltekerjük. Rátekerjük a bacont és a tepsibe helyezzük. Ha nem akar egybe maradni, akkor hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük. Mellészórjuk a gesztenyét és ráöntjük a vörösbort.
  3. Fóliával vagy ha van fedele a tepsinek, azzal lefedjük és 180 fokon 1 órán át pároljuk. A fóliát levesszük, a sütőt maximumra tekerjük és felső sütéssel pirítjuk, 5 perc után a levével meglocsoljuk. 10-15 perc pirítás után a húsokat kivesszük és a szaftot egy tálba öntjük. A húsokat fejjel lefele visszatesszük és 5-10 percig pirítjuk a hátoldalát is.
  4. A pecsenyeléből egy pár kanállal kiveszünk és a liszttel elkeverjük, hogy csomómentes legyen. Hozzákeverjük a többi léhez és besűrítjük vele. Botmixerrel átturmixoljuk.
  5. Almamártás: Az almákat meghámozzuk és kimagozzuk. Felkockázzuk és annyi vízben felrakjuk főni, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a cukrot és az őrölt fahéjat.
  6. A lisztet, sót és a tejet csomómentesre elkeverjük. Ha megfőtt, rátesszük a vajat és hozzáadjuk a lisztes keveréket.
  7. Botmixerrel pépesítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30x6 cm
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 24 437
elküldve: 10
receptkönyben: 163
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1319