Aszalt szilvával töltött pulykamell mártással recept

1 adag
1479
kcal
Aszalt szilvával töltött pulykamell mártással
Aszalt szilvával töltött pulykamell mártással
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsony másodnapjára pulykát szerettem volna készíteni, mert Szenteste és első napján családlátogatás szokott lenni a szokásos ételekkel. Hallé, sülthal, töltött káposzta... és a szokásos. Kicsit unalmas, de attól még jó ételek. Változatosságra vágytam és pulykát még nem csináltam. 

Konkrét elképzelésem nem volt arról, hogy miként is készítsem el a pulykát, de hogy milyen ízeket akartam érezni, azt már összeraktam. Keresgéltem különböző pulykás és aszalt szilvás recepteket, és ebből lett ez a recept.

Én párolt rizzsel tálaltam, de miközben írom ezeket a sorokat eszembe jutott, hogy burgonyakrokkettel is lehetne tálalni.

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A mártáshoz

ajánlat

Nekem, ha valaki a karácsonyt és a pulykát emlegeti egyszerre, akkor Amerika jut eszembe, és az ő ünnepük, a Hálaadás. Mindenkinek ajánlom, aki egy falat Amerikát meg akar kóstolni, de elege van a hamburgerből. 

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Aszalt szilvával töltött pulykamell alma és gesztenye mártással, baconos pulykamell almamártással és gesztenyemártással, göngyölt aszalt szilvával töltött pulykamell
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. ​Aszalt szilvás pulyka: Egy magasabb peremű tepsibe a vaj felét belekockázzuk és elosztjuk, hogy nagyjából mindenhová jusson.
  2. A pulykamellet átmossuk és felszeleteljük, mintha rántott húst készítenénk. Kicsit átklopfoljuk, megszórjuk ételízesítővel és borssal. Az aszalt szilvákat félbevágjuk és a kiklopfolt hús egyik szélére tesszük, feltekerjük. Rátekerjük a bacont és a tepsibe helyezzük. Ha nem akar egybe maradni, akkor hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük. Mellészórjuk a gesztenyét és ráöntjük a vörösbort.
  3. Fóliával vagy ha van fedele a tepsinek, azzal lefedjük és 180 fokon 1 órán át pároljuk. A fóliát levesszük, a sütőt maximumra tekerjük és felső sütéssel pirítjuk, 5 perc után a levével meglocsoljuk. 10-15 perc pirítás után a húsokat kivesszük és a szaftot egy tálba öntjük. A húsokat fejjel lefele visszatesszük és 5-10 percig pirítjuk a hátoldalát is.
  4. A pecsenyeléből egy pár kanállal kiveszünk és a liszttel elkeverjük, hogy csomómentes legyen. Hozzákeverjük a többi léhez és besűrítjük vele. Botmixerrel átturmixoljuk.
  5. Almamártás: Az almákat meghámozzuk és kimagozzuk. Felkockázzuk és annyi vízben felrakjuk főni, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a cukrot és az őrölt fahéjat.
  6. A lisztet, sót és a tejet csomómentesre elkeverjük. Ha megfőtt, rátesszük a vajat és hozzáadjuk a lisztes keveréket.
  7. Botmixerrel pépesítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30x6 cm
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 074
elküldve: 3
receptkönyben: 103
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Csiperkegombával az egészségért
Csiperkegombával az egészségért
Magyarországon a gombafogyasztás sajnos igen alacsony, mindösszesen 1-1,5 kg évente fejenként, pedig a gombák élettani hatása igen kedvező. (x)
Undorodnak az amerikaiak a kapucsínós chipstől
Undorodnak az amerikaiak a kapucsínós chipstől
Csaknem egymillió online voks után a győztes az új wasabi-gyömbér ízesítésű chips lett a Lay's szavazásán. A kapucsínó ízű burgonyasziromtól kiakadtak az amerikaiak.
1479