r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával kelt fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt szilvával kelt fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 679 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 4072 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 294 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 679 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3324.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.5 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1097 micro
  • β-crypt
    196 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 4072 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy mélyebb tálba tesszük, beleütjük a tojásokat.
  3. A felfuttatott élesztőt beleöntjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, az olvasztott vajat, a sót.
  4. A maradék tejet apránként hozzáadva tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 40 percig kelesztjük.
  5. Az aszalt szilva felét és a mandulát apróra vágjuk, laza mozdulatokkal a tésztába dolgozzuk. Kb. 15 percig ismét kelesztjük.
  6. Kinyújtjuk (kb. kisujjnyira) , 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Minegyik közepébe 1-1 aszalt szilvát teszünk, kis csomagokat készítünk belőle és bő, közepesen forró olajban kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Még melegen porcukorral megszórjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12166
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Íme egy újabb variáció fánkra!

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek