Aszalt szilva-likőr recept

Aszalt szilva-likőr
Aszalt szilva-likőr
30 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stahl Judit Végre otthon! című szakácskönyvéből származik a recept, az "Ajándékok a konyhából" fejezetből. Lett is belőle ajándék így karácsonyra, de persze itthon is koccintottunk vele. Finom ízharmoniája van, de a tojáslikőrhöz képest sokkal "nőibb" ital, nem túl erős. Azért is elnyerte a tetszésem, mert nagyon emlékeztet az olaszországi hütték "prugna" nevezetű italára, mely az egész sítábor kedvencévé vált...

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A vodkában és mézben érlelt szilva magában is remek csemege, csak vigyázzunk, van ereje! De köretként is használható, meg szerintem csokiba mártva a rumos meggy alternatívájaként is megállja a helyét.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
konyha: olasz
adag: 8 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mézes szilvalikőr, prugna, mézes aszalt szilva likőr
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát 20 dkg mézzel egy nagy, jól zárható (pl. csatos) befőttes üvegbe rétegezzük.
  2. A félbevágott vaníliarudat és a darabokra tört fahéjat akkor tesszük bele, mikor a rétegzés felénél tartunk.
  3. Az "ágyat" leöntjük a vodkával, lezárjuk az üveget, és 3-4 napra hűvösre helyezzük.
  4. Mikor eszünkbe jut, összerázzuk (mondjuk naponta kétszer).
  5. Amikor a vodka már szép aranyszínű, a másik 20 dkg mézet összeforraljuk 2,5 dl vízzel.
  6. A mézes szirupot ráöntjük a szilvás vodkára, és az egészet jól összekeverjük.
  7. Szűrőbe orvosi gézlapokat helyezünk, s ezen át szűrjük kis üvegekbe a likőrt.
  8. 7-8 dl lesz belőle.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 607
elküldve: 1
receptkönyvben: 254
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

durcs
Durcsó / durcs szo, 2011-10-22 22:08

Szia! Sajnálom, hogy nem ízlik annyira. Én a helyedben még egy kis plusz vodkával "higítanám", esetleg vodka + víz keverékével. Akkor biztos veszítene az édességéből.
Üdv, Durcsó

ursu
ursu p, 2011-07-08 15:33

Szia!Érdeklődni szeretnék hogy ez a finom likőr kb. mennyi idő (hány nap )alatt készül el??

durcs
Durcsó / durcs v, 2011-07-10 20:03

Kedves Ursu, 3-4 nap állás kell a likőrnek. (A leírásban részletesen is szerepel, hogy mit kell közben csinálni.) Sok sikert! Durcsó

416