r
Nosalty Logó

Aszalt sárgabarackos karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Muci
Aszalt sárgabarackos karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 874 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3495 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1393.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 874 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    247.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5575.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1546 mg
  • Nátrium
    3189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    945.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    683 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4487 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 3495 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket besózzuk, vastagfalú serpenyőben kevés olajon (1 dl) mindkét oldalát 5-5 perc alatt megsütjük. Ha nem találjuk elég puhának a húst, kb. 1 dl vizet önthetünk alá, amivel addig pároljuk, míg puha nem lesz, aztán zsírjára sütjük.
  2. A hagymát félbe, majd kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk.
  3. Az aszalt barackot csíkokra szeljük.
  4. A hagymát 2 ek olajon és a vaj felén üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a borókabogyót.
  5. Amikor a hagyma elkészült, hozzáadjuk az aszalt barackot, felöntjük a borral és az alaplével, kb. 10 percig összeforraljuk.
  6. Ezt követően levesszük a tűzről, és a maradék 5 dkg vajat belekeverjük a raguba.
  7. Tálaláskor a hússzeletekre halmozzuk a ragut.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7767
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 27.

Ajánló

Köretnek krumplipürét vagy párolt rizst adhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept öcsémtől származik, aki már többször készítette, és javasolta, hogy próbáljam ki. Persze a receptet fejből diktálta, és utólag derült ki, hogy nem jól emlékezett, és borókabogyó helyett 1 mk koriandermag van az eredeti receptben. Nem tudom, hogy ízben ez jelentős különbség-e, szerintem borókabogyóval is nagyon kellemes ízű ragu kerekedett.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!