r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-olajbogyós kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Aszalt paradicsomos-olajbogyós kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

Összesen 390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

Összesen 3104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3098 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10738.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1150 mg
  • Foszfor
    3499 mg
  • Nátrium
    5211 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.8 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    2133 micro
Összesen 3104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1884 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A belsejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az 1 dl vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, az élesztőt, és 7-8 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A kenyér hozzávalóit kenyérsütőgép üstjébe töltjük, és dagasztjuk, kelesztjük másfél óra alatt.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, átgyúrjuk, nyolc részre osztjuk.
  4. A tésztadarabokat kb. 30 x 8-10 cm-es téglalappá nyújtjuk, melynek közepére csíkokra vágott aszalt paradicsomot, olajbogyót, kapribogyót, fűszereket teszünk, a tésztát feltekerjük egy hengerré.
  5. A hengerekből négyet vízszintesen egymás mellé teszünk, és négyet függőlegesen beleszövünk a vízszintes szálakba.
  6. A tészta széleit maga alá hajtva sütőformába helyezzük, fél órát újra kelesztjük.
  7. A sütőt előmelegítjük 200 fokra hőlégkeverésen.
  8. A kenyeret megkenjük tejjel.
  9. A sütőedényt lefedve (tető vagy alufólia) fél óráig sütjük, majd a tetőt levéve, a hőt 180 fokra mérsékelve, kb. még negyed órát sütjük, míg aranybarna lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1982
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt paradicsomos-olajbogyós kenyér
Évi néni 1830 recept

Mostanában nagyon tetszik ez a szövött minta, így a belevalókat variálom.

Hozzávalók

A tésztához

A belsejéhez

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?