r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-fenyőmagos baguette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Aszalt paradicsomos-fenyőmagos baguette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3212 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1377 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 535 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7870.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    5611 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 3212 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    634 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt az 1 dl cukros tejen felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe alulra tesszük az öregtésztát, krumpli főzőlevévét (éppen dödölét főztem), joghurtot, felülre kerül a rozskovász, aszkorbinsav, sikér, liszt, só, 2 ek olívaolaj, 20 percig dagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát deszkára borítva 3 felé vágjuk, kinyújtjuk, olajspray-vel megszórjuk olívaolajjal, kakukkfüvet, összevágott aszalt paradicsomot, frissen pirított fenyőmagot szórunk rá, összetekerjük hosszúkás formára és a bagettsütőbe tesszük.
  4. 20 percig újra kelesztjük, a tetejét vagy vízzel, vagy olajjal lespricceljük, megszórjuk kakukkfűvel vagy rozmaringgal, majd előmelegített megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2743
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt paradicsomos-fenyőmagos baguette
Évi néni 1830 recept

Fiam csak bagettet hajlandó enni, ezért állandóan variálnom kell a különféle alapanyagok között. Gondoltam, ha az olasz ételeket kedveli, akkor ezt is szívesen elfogyasztja. Kísérletemet siker koronázta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek