r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos burgonyasaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Aszalt paradicsomos burgonyasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 387 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1542 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 387 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4351.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    2899 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    848 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2846 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    49574 micro
  • Lut-zea
    4090 micro
Összesen 1542 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4586 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt paradicsomot leöntjük forró vízzel és min. fél órát állni hagyjuk, majd apróra feldaraboljuk.
  2. A főtt, kihűlt, meghámozott krumplikat felnegyedeljük és vékony, kb 1/2 centis szeletekre vágjuk.
  3. Az öntethez az olajat, a balzsamecetet, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot jól elkeverjük.
  4. A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
  5. Végül a krumplit, a paradicsomot, az öntetet és a petrezselyemzöldet összekeverjük.
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12940
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 05.

Ajánló

Finomabb lesz, ha hagyjuk állni egy éjszakát a hűtőben, de tálalás előtt 1-2 órával vegyük ki, mert szobahőmérsékleten élvezhető igazán. Ha olajban eltett paradicsomot használunk, természetesen elmarad az áztatás.  

Receptkategóriák

Aszalt paradicsomot vettem egyszer a piacon Olaszországban. Ehhez kerestem valami jó receptet amit itt  meg is találtam. Igaz, egyszerűsítettem egy kicsit. Ez a saláta isteni vendégváró, előre elkészíthető és nagyon fog ízleni azoknak, akik szeretik a mediterrán ízeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek